avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
ana-maria voicu a scris:

buna seara!stiti cumva cand se afiseaza rezultatele la contestatii

Din cate am inteles pe parcursul discutiilor : luni! :) Bafta tuturor celor care au depus contestatii!:)
Eu am sunat la UNBR si mi a spus ca numai luni incepe sa corecteze lucrarile pentru care s-au depus contestatii, fiindca pana acum a fost termenul de depunere a contestatiilor de catre barouri. In concluzie, eu spun ca mai dureaza poate inca o saptamana.........
#-o Pai, haideti sa revenim la intentarea unui proces celor din Barou si mai putin la admitere...Bataie de joc ca anul acesta nu a fost niciodata, :-/ Sa nu vina Ion Ilie Iordăchescu si sa spuna ca s-a vrut restrangerea numarului de avocati printr-un examen mai exigent pt ca ar fi cea mai mare minciuna servita pe platoul cu imbecilitati produse in 2009. Citez: „Nu am făcut o statistică exactă, însă observaţiile pe marginea rezultatelor de la examene au arătat că rata de eşec în rândul celor care provin de la instituţii de învâţământ particulare este mai mare decât în rândul celor care vin de la universităţile de stat”. Sa imi arate un fiu/fiica de judecator, avocat sau alta natie de job adiacenta, majoritatea absolventi proveniti din sistemul privat, picat la acest EXIGENT examen si dupa aceea sa ne demonstreze, lucru imposibil de altfel, ca lucrarile au fost corectate dupa ce au fost citite si ca nu doar aranjamentele au avut succes la acest examen.
Se vede cu ochiul liber cum cel putin 80% din cei picati au avut note destul de mari la 4 materii si, culmea, la a 5 a materie....au fost "executati" de comisia care, din pct meu de vedere are competenta doar in a defini media aritmetica astfel incat rezultatul ei sa fie sub 7 (asta dupa ce notele cu "dedicatie" au fost acordate in asa fel incat sa nu iasa divergente la nivelul baroului, divergente legate de preferatii unora sau altora)...Revenind...probabil bataia de joc o sa continue, iar noi, cei care am facut contestatii, o sa avem niste lucrari "recorectate" exact dupa indicatiile dnei Ana Diculescu ªova...care, si sigur s-a mai discutat in topic, la Congresul Avocatilor..a dat exact directivele prin care sansele mari le au aceleasi persoane carora, justitia aia, oarba... :) dar nu si muta, le sopteste "nu invata ca prostul din 7 carti, uite foaia cu subiectele".
Daca e cineva interesat in a deschide un proces impotriva Baroului...astept pareri pe forum...:) Daca nu...probabil voi fi banat...ca, deh, o sa mi se spuna ca am jignit prin limbaj...si nu ca am fost umiliti la un examen pt care am invatat din greu si la care, nu stiu de ce, ne-am asteptat sa fie corect, in limitele bunului simt...
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
ContSters104885, utilizator
Nu stiu cum a fost examenul si nici nu situ cum s-a corectat. Din afara pot spune numai ca ma surprinde faptul ca cei care au picat la o materie, in multe cazuri, au note mari la restul de materii. Destul de ciudat. De asemenea, cel putin la Dolj, numarul de admisi este foarte mic. Parte din ei au participat si la examenul organizat de INM pt intrerea in magistratura si au avut note destul de mari. Nu stiu ce sa spun. Bafta tuturor celor care au depus contestatii!
Andreotti78 a scris:

#-o Pai, haideti sa revenim la intentarea unui proces celor din Barou si mai putin la admitere...Bataie de joc ca anul acesta nu a fost niciodata, :-/ Sa nu vina Ion Ilie Iordăchescu si sa spuna ca s-a vrut restrangerea numarului de avocati printr-un examen mai exigent pt ca ar fi cea mai mare minciuna servita pe platoul cu imbecilitati produse in 2009. Citez: „Nu am făcut o statistică exactă, însă observaţiile pe marginea rezultatelor de la examene au arătat că rata de eşec în rândul celor care provin de la instituţii de învâţământ particulare este mai mare decât în rândul celor care vin de la universităţile de stat”. Sa imi arate un fiu/fiica de judecator, avocat sau alta natie de job adiacenta, majoritatea absolventi proveniti din sistemul privat, picat la acest EXIGENT examen si dupa aceea sa ne demonstreze, lucru imposibil de altfel, ca lucrarile au fost corectate dupa ce au fost citite si ca nu doar aranjamentele au avut succes la acest examen.
Se vede cu ochiul liber cum cel putin 80% din cei picati au avut note destul de mari la 4 materii si, culmea, la a 5 a materie....au fost "executati" de comisia care, din pct meu de vedere are competenta doar in a defini media aritmetica astfel incat rezultatul ei sa fie sub 7 (asta dupa ce notele cu "dedicatie" au fost acordate in asa fel incat sa nu iasa divergente la nivelul baroului, divergente legate de preferatii unora sau altora)...Revenind...probabil bataia de joc o sa continue, iar noi, cei care am facut contestatii, o sa avem niste lucrari "recorectate" exact dupa indicatiile dnei Ana Diculescu ªova...care, si sigur s-a mai discutat in topic, la Congresul Avocatilor..a dat exact directivele prin care sansele mari le au aceleasi persoane carora, justitia aia, oarba... :) dar nu si muta, le sopteste "nu invata ca prostul din 7 carti, uite foaia cu subiectele".
Daca e cineva interesat in a deschide un proces impotriva Baroului...astept pareri pe forum...:) Daca nu...probabil voi fi banat...ca, deh, o sa mi se spuna ca am jignit prin limbaj...si nu ca am fost umiliti la un examen pt care am invatat din greu si la care, nu stiu de ce, ne-am asteptat sa fie corect, in limitele bunului simt...

stimate coleg,
am deschis un nou subiect pe forum in ceea ce priveste intrebarea dvs.
va rog intrati si daca puteti raspundeti , de asemenea si pe colegii mai varstnici ii rog sa comenteze

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)