am si eu nevoie sa stiu in cat timp de la incheierea contractului de prestari servicii pot inregistra contractul la administratia financiara fara sa ma incadrez la amenda? precizez ca sunt PFA si lucrez cu contract de agent la o agentie de brokeraj.
As mai avea si eu o rugaminte . Vreau sa stiu si eu daca sunt obligat sa declar in decizia de impunere pe anul acesta un venit estimativ la administratia financiara , deoarece mie imi opreste banca 10 % la sursa , iar cei de la banca mi-au spus sa nu declar decat ca mi se retine 10 % , nu altceva.
Bună seara! Am şi eu, o întrebare: există vre-un act normativ (lege, OuG, etc) în care să fie menţionate clar care sunt cheltuielile deductibile în cazul PFA , care este plafonul lor, sau alte reglementări legate de acestea?
Am citit ce s-a discutat până acum, dar eu as vrea cum se zice, "baza legală" ... pentru că de câte ori merg la Finante, de tot atâtea ori, se "schimbă modificarea".#-o
De pildă, recent mi s-a refuzat decontarea benzinei (pe motiv că acel "Contract de comodat" nu mai este valabil, pentru că e maşina mea, nu închiriez maşina altuia). La fel, păţesc şi cu tichetele de expediere a recomandatelor poştale (pentru că poşta nu are înscrisă pe recipisă, valoarea expediţiei).
Expert fiind, fac volens-nolens, teren în tot judeţul şi convoc beneficiarii expertizei în scris, după cum cere procedura.
Vă mulţumesc !:)
Vă mulţumesc pentru promptitudine! :) ...dar sincer, deşi am citit Codul Fiscal nu prea am înţeles mare lucru:(
Codul Fiscal se refera mai degraba la societîţi decăt la PFA ! Concret, aş vrea să ştiu dacă se deduc sau nu următoarele cheltuieli :
1.- taxa de 10% din încasări reţinută de asociaţia experţilor;
2.- cota de 10% din încasări, reţinută de Tribunal, pentru expertizele judiciare;
3.- contravaloarea recomandatelor de înştiinţare a datei efectuării expertizei
4.- c/v carburantului folosit pentru deplasări cu maşina proprie, (evident, numai cele în interesul expertizelor);
5.- impozitul plătit la asigurările de sănătate (lucrez cu contract de muncă permanent la o altă firmă);
6.- impozitul pe profitul realizat din expertize în anul precedent
7.- plata serviciilor de intretinere si depanare PC (sau de achizitionare a noi componente PC).
uf ! cam astea ar fi toate ... îmi cer scuze dacă m-am prea "întins" :)
Impozit pfa
bubuleanu
Buna ziua,
Intentionez sa devin pfa cu impozitare in sistem real, dar sa raman si angajat cu carte de munca.
In conditiile de mai sus exista inlesniri in ... (vezi toată discuția)