avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii

Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment vechiului proprietar iar acum imi cere banii mie, din cate m-am interesat eu doar fondul de rulment trebuie sa-l dau este adevarat ca la schimbarea de proprietar se restituie si fondul de reparatii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 18:14, 23 Decembrie 2013
Dumneavoastra, ca proprietar (nou proprietar) trebuie sa depuneti la asociatie fondul de rulment, fondul necesar platii cheltuielilor aferente intretinerii pentru o luna, cea mai scumpa din an.
Tot dumneavoastra, ca nou proprietar trebuie sa achitati la asociatie si fondul de reparatii, acea suma din care se vor face reparatiile in asociatie.

La fondul de rulment se poate discuta de returnare catre vechiul proprietar, in anumite conditii, de compensare din acest fond de rulment a cotelor de intretinere, de transfer catre noul proprietar daca asa se inteleg partile.

Dar la fondul de reparatii discutam doar de contributia celui ce este astazi proprietar pentru ca fiecare proprietar trebuie sa contribuie la cheltuielile curente cu reparatiile din asociatie.

Cat priveste restituirea catre vechiul proprietar a unei sume de care spuneti ca ar fi "fond de reparatii", ca sa intelegem despre ce vorbim, spuneti-ne daca ati stiut, ati avut o intelegere cu fostul proprietar si pentru ce era constituit acel fond pentru ca sub denumirea de "fond de reparatii" poate fi uneori vorba de o investitie costisitoare care se trateaza altfel si nu ca un fond de reparatii obisnuit.
Eu sunt deacord sa platesc fond de reparatii incepand cu data incheierii contractului de vanzare cumparare nu din urma!
Pai cine va cere fond de reparatii "din urma"? Fondul de reparatii se constituie pentru viitoarele reparatii si nu pentru cheltuielile cu reparatiile facute in perioadele anterioare. Daca reparatiile facute pana la data cumpararii nu au fost achitate de fostul proprieatar, pe lista de plata acesta ar fi trebuit sa figureze cu restante la reparatii.
Vi se solicita contributia la cheltuielile cu reparatiile facute de asociatie inainte ca dumneavoastra sa fiti proprietar ori vi se solicita contributia la fondul de reparatii necesar reparatiilor obisnuite viitoare ori vreunei investitii planificate in viitor?
Administratorul imi cere fondul de reparatii care l-a avut vechiul proprietar, zice ca trebuie sa-l am daca trebuie facute ceva reparatii.
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
popliviu, utilizator
popliviu a scris:
zice ca trebuie sa-l am daca trebuie facute ceva reparatii.

Pai e corect sa aveti si dumneavoastra fond de reparatii asa cum are fiecare proprietar, asa cum a avut fostul proprietar, pentru ca din acesta sa se poata efectua reparatiile ce vor trebui facute in viitor.

Alte discuții în legătură

Restituire fond de rulment si reparatii la vanzare apartament ADIC1469 ADIC1469 Buna ziua, Dupa vanzarea apartamentului asociatia de proprietari nu este obligata sa-mi restituie fondul de reparatii si fondul de rulment? Administratia ... (vezi toată discuția)
Restituirea fondului de reparații la vânzarea apartamentului realplayer realplayer Bună ziua, recent am cumpărat un apartament , iar când am mers să mă înregistrez la asociația de proprietari, administratorul mi-a spus că trebuie să ... (vezi toată discuția)
Revin cu inca o intrebare bitzic22 bitzic22 daca un locatar nu plateste fondul de reparatii nu poate vinde apartamentul? (vezi toată discuția)