avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat ca am condus fara carnet (minor)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat ca am condus fara carnet (minor)

Deci sa va explic:In cursul zilei de astazi un prieten a fost prins de politia rutiera ca a condus fara permis,el in declaratie a zis ca am condus si eu cu cateva ore inainte dar eu nu am fost in masina cand la prins. Va rog ajutatima sunt minor si nu vreau sa patesc ceva grav..vreau sa dau de permis cand fac 18 ani.
Cel mai recent răspuns: nelu585 , utilizator 20:22, 7 Ianuarie 2014
Daca este primul conflict cu legea penala, raportat la pericolul social concret redus al infractiunii , se poate dispune aplicarea unei amenzi administrative .( art . 91 din Codul penal).

Se poate dispune , de asemenea, suspendarea conditionata a executarii , ca mod de individualizare judiciara a pedepsei.

În cazul suspendării executării pedepsei aplicate minorului - condiţionată, sub supraveghere sau sub control judiciar - termenul de încercare se stabileşte conform art. 110 din Codul penal, fiind compus din durata pedepsei închisorii, la care se adaugă un interval de timp de la 6 luni la 2 ani.

Am fost chemat prin citatie sa merg sa dau declartie si eu si inca un verisor,mergem amandoi si ne intelegem sa dam aceasi declaratie adica sa fie totul la fel si sa zicem ca eu nu am condus si asta basta..nu cred ca daca un om de pe strada da declaratie si zice ca x a condus fara permis il cheama politia pe x sa il interogheze.. oricum am auzit de la parinti inculptaului ca pe mine si pe varul meu ne cheama sa zicem doar ce am facut in ziua respectiva daca nu cumva am fost cu cel care a condus si a fost prins la volan. Ceva idei despre ce sa zic imi puteti spune?
@nelu
Oricum este obligatorie prezenta unui avocat, de ce esti ,,destept" si nu asculti un sfat bun ?! Esti tanar, nu-i pacat sa-ti...compromiti viitorul ? Stii ce va insemna sa ai cazier ? Maine-poimaine faci 18 ani si vrei sa-ti iei permis ; cu cazier pt. condus fara permis n-o sa-ti fie usor. Pustiul unui amic da de doi ani si-l cad aia intr-una, tot pt. o isprava ca a ta. Nu mai crede in povestea cu ,,se sterge cazierul" : nu se sterge nimic, nici dupa ce mori ! Si mai ales nu crede ca le stii pe toate ! In primul rand planul tau cu verisorul nu va tine nici 5minute. N-ai avut de-a face cu politistii !
Iti trimit si un mesaj privat.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
DlGoe, utilizator
In presa a aparut ca doar prietenul meu a fost prins...eu acuma am auzit ca sunt chemat sa zic doar ce am facut in ziua respectiva...zic ca am fost la club aia aia omit alea 30 min cand am condus si scap...+ ca varul imi tine spatele si zice ca a fost cu mine pe tot locul.
...sunt chemat sa zic doar ce am facut in ziua respectiva... :slap:

...si marmota invelea cicolata in staniol... :giggle:
a, sa nu uit : nu esti chemat sa zici, esti chemat sa scrii si vei scrie dupa cum iti dicteaza politistul :yes:

Alte discuții în legătură

Prins de politie cu aprox. 2.3 g cannabis. urmari? florynell19 florynell19 De curand am fost prins de politia capitalei cu o cantitate de 2.3. S-a intamplat in felul urmator: eram in masina cu prietenul meu, ei au aparut in spatele ... (vezi toată discuția)
Problema cu alcool caius190 caius190 Buna ziua as avea si eu o intrebare.In data de 1 mai 2009 am fost la iarba vrede cu prietenii si cam pe la ora 23 am condus masina mea personala si fiind drum ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca merg maine la politie sa raspund unor intrebari de natura penala dar nu am bani si nici venituri pentru a putea angaja un avocat? only4cata@yahoo.com only4cata@yahoo.com Am condus sub influenta alcoolui acum un an de zile si abia acum am primit citatia sa ma prezint maine la Politia Circulatie Cluj ca invinuit. Mi se comunica ... (vezi toată discuția)