avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie inregistrare subventii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie inregistrare subventii

Buna ziua ,
O societate SRL-D , impozit 3% din venit , acceseaza fonduri si achizitioneaza aparatura ( statie totala , gps , imprimanta , mobilier birou ) pt. topometrie .

Intrebarea mea este in ce cont de venit se trec aceste achizitii facute cu fondurile accesate .
1.in 741 ''venituri din subventii de exploatare '' sau
2.in 7584 ''venituri din subventii pt investitii'' ?

Daca se trec in 7584 trebuie sa calculez impozit de 3% pt aceste sume?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 19:48, 4 Ianuarie 2014
racoltam a scris:


1. SRL , impozit 3% cumpara casa de marcat .La calcularea impozitului se tine cont de valoarea de achizitie a casei de marcat?
Va rog cceeasi situatiesi pt PFA.


ART. 112^7 Baza impozabilă
(2) În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, potrivit legii.

racoltam a scris:

2. Se achizioneaza cu sume din subventii o imprimanta care nu se incadreaza la mijloc fix (valoare de intrare mai mica de 2500 ) , se trece pe ob de inventar , se trece ve venit in luna in care se da in folosinta si se plateste impoxit pt. toata suma SAU o pot considera investitie pt exploatare?



Inregistrarile sunt cele scrise de mine mai sus, doar ca inlocuiti contul de imobilizari cu contul de obiecte de inventar (303), iar in luna in care o dati in folosinta, inregistrati si consumul obiectului de inventar.

603 = 303 si concomitent virarea la venituri

475 = 7584

Regula:

Am inregistrat cheltuiala, concomitent, cu aceeasi suma, am inregistrat si venitul din subventie (de investitii sau de exploatare).


Respect,

Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plusuri la inventar Max22 Max22 care ar fi monografia contabila pentru plusurile la inventar de marfuri,se inregistreaza pe creditul unui cont de venituri sau pe debit cont de cheltuieli cu ... (vezi toată discuția)
Subventie - urgent!!! va rog!!! ana_abo ana_abo In aprilie 2010 am primit subventie de la APIA pentu teren agricol cultivat in 2009, se constata acum in septembrie ca s-a incasat cu 450 lei mai mult, deci e ... (vezi toată discuția)
Impozit 1% microintreprindere cateldestept cateldestept Impozit 1% microintreprindere se aplica la veniturile inregistrate in: -766-venituri din dobanzi -758-cota-parte a subvenţiilor pentru investiţii trecută ... (vezi toată discuția)