avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cifra de afaceri din D300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cifra de afaceri din D300

Am declaratiile 300. Pot determina cifra de afaceri din acestea?
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 15:23, 15 Ianuarie 2014
Buna seara,

Aproximativ da, oficial nu.

Respect,
Dan Preda.
De ce?
costicul a scris:

De ce?

Pentru ca de expmplu, puteti inregistra un 706 ”Venituri din redevente, locatii de gestiune si chirii” fara TVA. Sunt contabili care nu inregistreaza in deconturile de TVA, vanzarile scutite.

Alt exemplu:
In contul 7411 sunt evidentiate subventiile primite pentru mentinerea unui anumit nivel al preturilor, ceea ce inseamna ca influenteaza calculul cifrei de afaceri, si astfel, in formularul 20 al bilantului intalnim "Venituri din subvenţii de exploatare aferente cifrei de afaceri
nete (ct. 7411)".

Nestiind ce profil de activitate aveti si ce inregistrati, nu va pot recomanda sa calculati cifra de afaceri pe baza deconturilor de TVA.

Respect,
Dan Preda.
Am doar 701,707,7583
Buna ziua,

Contul 7583 nu intra la calculul cifrei de afaceri. Asadar, daca ati cedat cu TVA un activ, in D300 va aparea, dar in calculul cifrei de afaceri, nu.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod calcul cifra de afaceri cristian_conea cristian_conea 1. Pentru calculul cifrei de afaceri / 2011 (declaratia 094) se ia in calcul cursul valutar la emiterea fiecarei facturi sau se foloseste un curs de schimb ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 35000 e neplatitor tva Daniela1974 Daniela1974 Am o societate neplatitoare de TVA cu activitate de baza intretinere corporala si activitate accesorie declarata prin act constitutiv inchirierea si ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri la decl 094 Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa ma lamuriti si pe mine: cifra de afaceri care trebuie trecuta in decl 094 cuprinde valoarea conturilor 701........708? Sau si valoarea contului ... (vezi toată discuția)