avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatuaje
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatuaje

Buna ziua. Vreau sa imi fac un tatuaj cu o svastica si vulturul german care aparea pe stema nazista? Este impotriva legii, ma refer la vreo lege din codul penal?
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:10, 13 Ianuarie 2008
Acuma sa luam un exemplu simplu .. Sa zicem ca utilizatorul care vrea sa isi faca tatuajul vrea sa se duca la mare sa se bucure de anotimp si cineva il reclama ca este nazist.. Ce i se poate intampla ?? adica din punct de vedere juridic ma refer..
Tinand cont ca nu a facut propaganda sau stiu eu altceva ci doar sa se bucure de vreme ....
:DNu cred ca exista vreo reglementare privind acest aspect. Exista doar dreptul la exprimare libera (exprimare inteleasa de fiecare prin filtrul subiectivitatii si personalitatii sale).
Apropo, ca tot vorbim de insemne naziste. In afara de acestea ce alte insemne mai sunt de natura penala in Romania si in Europa, in general. Sa imi scuzati eventualele greseli dar nu sunt din domeniu.:">
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2007
helpthegrass, utilizator
Hello everybody:D....Afland-ma in trecere prin forum, am gasit subiectul asta, inedit ce-i drept la care s-au afiliat fel-de fel de pareri....VA ROG sa ma combateti daca gresesc (istoria mea nu prea functioneaza, doar un pic din cunostintele de drept la ora asta). Prin actiunile lui AH printre cei care au avut de suferit au fost evreii si tiganii (rromii) din cauza unei teribile ure ce tinea de religia, respectiv de rasa acestor oameni.

Un tatuaj care poarta aceste insemne tine de libertatea de exprimare a fiecaruia. "(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri. " (Art. 30,Constitutia Romaniei)

Prin aplicarea unui astfel de tatuaj...se "promoveaza"...academic vorbind se cultiva in constiinta sociala a anumitor categorii de oameni o incitare la discriminare, care, constitutional vorbind este INTERZISA.

Acum....dak ti-ai aplica tatuajul intr-o parte a corpului mai putin zarita de lumina soarelui...poate nu ar fi foarte grav....dar afisarea acestor insemne in public constituie infractiune.

Astept cu nerabdare sa imi dovediti ca ma insel.

Revin cu adaugari:
Ordonanţă de urgenţă nr. 31 din 13/03/2002
Art. 1. - Pentru prevenirea şi combaterea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii, prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

a) prin organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi mişcările politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile comerciale, precum şi orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerinţele prevăzute la prezenta literă;
b) prin simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe se înţelege drapelurile, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele prevăzute la lit a);
La articolul 2, după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:
"d) prin holocaust se înţelege persecuţia sistematică sprijinită de stat şi anihilarea evreilor europeni de către Germania nazistă, precum şi de aliaţii şi colaboratorii săi din perioada 1933-1945. De asemenea, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, o parte din populaţia romă a fost supusă deportării şi anihilării (Lege nr. 107 din 27/04/2006)
Art. 4. - (1) Răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe
Art. 6. - Contestarea sau negarea în public a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. aveti asadar grija cu contrazicerile acelea vehemente

CRED k s-a lamurit toata lumea....fratilor, lasati-o balta ....tatuati-va cu un fluturas....sau flowr power:D
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2007
dreea, utilizator
ma tatuez si apoi ce ...ma opreste politia de fiecare data cand trec pe strada dupa 22...pentru ca arat un strop mai dubios...sau sa imi desenez un Om de Turta Dulce pe varful degetului ca in desene animate? :"> ...sa nu mai vorbim de parerea majoritatii societatii cu o varsta peste 35 de ani ...care considera tatuajele....sa nu zic....ce au fost mereu .....pentru cei din armata, marina, puscarie ...etc...B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea in online a semnelor naziste andrei0290 andrei0290 Buna ziua, activez in domeniul entertaiment si as dori sa va intreb cat de permisiva este legislatia la folosirea insemnelor naziste. De exemplu am inteles ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor, am si eu o geaca second hand oarecum de armata, ... VladWalker VladWalker Buna ziua tuturor, Am si eu o geaca de iarna second hand oarecum de armata, unde am comandat recent niste epoleti din cel deal Doilea Razboi Mondial, unde ... (vezi toată discuția)
Contestarea sau negarea holocaustului Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Trebuie sa incep cu o marturisire: Nu sunt evreu, iar Mordechai Buxbaum e doar una din \"roadele\" imaginatiei mele care uneori e putin prea zburdalnica. Cu ... (vezi toată discuția)