avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen introducere CE impotriva Incheierii de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Termen introducere CE impotriva Incheierii de incuviintare a executarii silite

In ce termen se poate cere, pe calea unei contestatii la executare, anularea Incheierii de incuviintare a executarii silite?
Considerati ca sunt aplicabile prev.art.714 (1) pct. 3, cpc, sau anularea acestei incheieri poate fi ceruta oricand (pana la incetarea/inchiderea dos. de executare siluita) ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ghitac , utilizator 12:27, 17 Ianuarie 2014
Si cu toate astea, atunci cand legiutorul a vrut sa prevada ca se poate face oricand contestatie in termenul de prescriptie sau in tot cursul executarii silite, a facut-o!

Stim ca termenul general de introducere a contestatiei este de 15 zile de la:
...
...
...

Mai stim ca nulitatile (relative) pot fi acoperite daca nu au invocate cand trebuia.

Revenind la intrebarea initiala, 711 al. 3 spune ca poate fi ceruta anularea incheierii daca a fost data fara indeplinirea conditiilor legale. Daca se contesta executarea propriu zisa (somatia, instiintarea popririi sau un act de executare ulterior, daca primele nu i-au fost aduse la cunostina) termenul de contestatie in care se poate cere si anularea incheierii de incuviintare este de 15 zile.
Daca primele acte de executare (pe care debitorul le-a luat la cunostina si i-au fost comunicate) nu au fost atacate, ci se contesta de exemplu un raport de evaluare sau o publicatie de vanzare, consider ca nu poti cere si anularea incheierii de incuviintare ci doar actul atacat intocmit nelegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Calea de atac a unei incuvintari la executare silita admisa in parte codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Mi s-a admis in parte incuvintarea la executarea silita, restul cererii fiind respinsa. Daca am facut apel la incuvintare, in codul de proc.civ. ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)