avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

am si eu o intrebare am tot intrebt pe diversi notari dar nu ma pote lamuri nimeni ,mama detine 4ha de pamant mostenire de la parintii dansei respectiv bunicii mei detine si act de proprietate pe numele ei ,acum 3 ani mama a decedat iar acele ha de pamant mi-au revenit mie verbal inca de cand traia mama noi suntem 3 surori fiecare ne-am inteles cum sa impartim bunurile nu sunt probleme in privinta asta stim ca trebuie mers la notar ca ele sa renunte in favoarea mea nu sunt probleme nici aici ....dar mai departe n stiu ce sa fac cat ma costa toate astea ca eu le-am propus ca le platesc taxele de renuntare,cat ma costa notarul? trebuie sa aduc si vreun evaluator ? nu pot obtine de nici unde pasii care trebuie urmati si cam cat ma costa asa in mare stiu ca difera preturile de la un notar la altul ,poate ma lamureste cineva ,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luiza44 , utilizator 20:30, 18 Ianuarie 2014
Daca nu v-ati lamurit la notar, cum credeti ca va lamuriti pe forum ?
Nu exista taxe de renuntare, surorile renunta sau nu, nu pot renunta contra unei sume de bani.
Daca nu au acceptat succesiunea in termen, pot ramane straine de mostenire.
Daca au acceptat succesiunea, dupa dezbaterea mostenirii pot sa va cedeze cota lor la partaj.
Cat va costa, notarul va lamureste, se taxeaza la valoarea terenului, nu aveti nevoie de evaluator, ori gaseste un pret de referinta in grila notariala, ori obtineti de la fisc ca platiti impozit pe acel teren.
Mergeti cu actele la notar ca el va descurca.
Notarul competent e pe raza ultimului domiciliu al mamei.

surorile nu au pretentie la acel pamant ele sunt de acord sa-mi revina mie fara sa le ofer nimic la schimb dar nu stiu cat ma costa toate taxele si nu stiam daca imi trebuie si evaluator,am inteles ca trebuie sa merg la un notar de pe raza ultimului domiciliu al mamei in cazul meu trebuie sa merg in alt judet deoarece eu nu locuiesc in acelasi judet unde a locuit si mama de aceea nu am cum sa informez va trebui sa ma deplasez la 100km ca sa cer informatii si apoi sa demarez actiunea,am crezut ca pot primi aici informatiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marin2013 marin2013 Buna ziua .Mama mea a decedat .Succesiunea,dupa parintii ei nu a fost facuta .Bunicu i-a lasat 1ha de pamant [ intravilan-extravilan] Decesu bunicului a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesire din indiviziune vioalex vioalex Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren mostenire flore2012 flore2012 mama mea are un teren mostenire de la parintii ei,care au decedat..insa nu are nici un act de succesiune sau de mostenire,mama ei nemaiapucand sa faca actele ... (vezi toată discuția)