avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine controleaza activitatea ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine controleaza activitatea ITM?

Buna ziua,
Stim cu totii ca inaintea unui control ITM, intr-o firma se face un "instructaj" despre ce si cum se cuvine sa se spuna si ce nu.
Stim cu totii ca angajatii se tem sa faca sesizari pentru ca sesizarea anonima nu este luata in considerare, prin lege, ceea ce este si corect si normal.
Dar, cum se poate proteja un om, vrand sa indrepte in realitate o anumita practica gresita, incorecta, si in defavoarea atat a lui, cat si a celorlalti angajati?
In definitiv, cine controleaza activitatea ITM-ului? Cine spune ca angajatul ITM-ului, - angajat public, platit si de catre angajatii de la stat - isi face treaba si cat de eficient?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:10, 19 Ianuarie 2014
Activitatea inspectorilor ITM este conrolata de catre :
- Ministerul Muncii
- Inspectia Muncii , foruri superioare acestei institutii.

p.s. retoric vorbind
De ce salariatii accepta acel instructaj si apoi vin cu parerea ca ITM-ul nu-si face treaba? De ce nu spun adevarul de la inceput?
Inspectorii ITM isi fac bine treaba daca au la dispozitie informatiile necesare. Acestea se obtin din declaratiile pe proprie raspundere date de angajati si din documentele verificate la societate. Daca declaratiile angajatilor sunt mincinoase atunci inspectorii nu va pot ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectie tematica itm..!!! pimionela pimionela Stie cineva ce procedura legala trebuie urmata de inspectorii ITM la controlul efectuat intr-o institutie??? Eu m-am trezit cu 2 in interior parca erau de la ... (vezi toată discuția)
Sesizare catre itm tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Bucuresti, inspectorii de munca vor anunta ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns reclamatie itm VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 cum procedez daca itm nu raspunde la reclamatie ,patronul ma amenintat ca are relatii la itm (vezi toată discuția)