avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - tagada de paternitate

buna ziua as avea si eu o intrebare.sotul vrea sa faca testul de ADN.am ceva drepturi?(adica pot cere despagubire?)si care este modalitatea de a face acest lucru?
Si am avut dat divortul acum 1 an.anul o expirat si am dat inca o sansa.acuma el vrea sa-l dea divortul.si suntem de acord.dar avem 2 copii comuni si nui pasa de ei timp de 2 luni.si acuza ca nu sunt copii lui.ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: nomyka , utilizator 14:47, 20 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Tagada paternitatii este dreptul lui (daca el crede ca nu sunt copiii lui e dreptul lui sa se convinga). Va trebui sa plateasca testul ADN si nu e deloc ieftin.
Despre divort, puteti sa-l solicitati la starea civila, la notar sau la judecatorie.
Acordul duce la desfacerea casatoriei mai repede si fara a se spala rufele murdare in public.
faptul ca exista 2 copii minori nu impieteaza asupra divortului daca v-ati inteles.
solicitati pensie alimentara fie prin cererea de divort fie inainte daca v-ati despartit in fapt si nu si-a achitat indatoririle legale si morale fata de ai.
Prin acord, puteti divorta si la notar ( nu si la starea civila pt ca aveti copii) insa doar daca va intelegeti asupa tuturor aspectelor divort; nume; autoritate parinteasca exercitata in comun, locuinta copiilor, pensie.
Daca nu va intelegeti, apelati la instanta, veti apela si la mediator pt a va informa despre beneficiile medierii.
Pensie puteti cere pe calea ordonantei presedintiale ca sa aveti o hotarare daca aveti nevoie de bani si pana se pronunta divortul.
Daca sotul crede ca nu-s ai lui, poate tagadui paternitatea in instanta, insa conteaza ce varsta au copii, poate dreptul tatalui de a tagadui e prescris.
pai astai problema ca nu ne intelegem in unele lucruri.el fiind un personaj mai violent nu prea as vrea sa-i dau copiii.una are numai 3 luni si cea mare 2,5 ani,si nu am banii sa dau inca o data divortul.oare as primi un avocat?fiind din cauza lui mi-am retras divortul ca sa mai incercam o data.dar intre timp anul s-a terminat si dupa aceia iara lucrurile au revenit.iarasi certuri,batai,amentari,inselaciuni,minciuni,si acuma cand o plecat din casa o dus o multime de lucruri : masina de spalat la care eu plateam rata din banii ce am primit de la lucru pt concediu,o mai dus frigiderul(cu tot ce era inauntru),mobila de bucatarie,masina,si unele lucruri din spais.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs abandon familie silster silster Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- tagada de paternitate GynaGeanina GynaGeanina Se poate face testul de partenitate si dupa divort,?mentionez ca peroana respectiva are 2 copii si unul nenascut din care doar un copil este al meu si trebuie ... (vezi toată discuția)