avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare usoara, folosire RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare usoara, folosire RCA

am facut din vina mea, o tamponare usoara.( neacordare de prioritate)intrebari:1 detinatorul auto ( eu sofer doar) mi-a interzis sa folosesc RCA. pagubitul a cerut piese noi, desi cred ca se puteau repara. am cedat, ce puteam face? 2. daca politia rutiera suspenda permisul pentru neacordare de prioritate in acest caz..( trebe dovada de reparatie)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:58, 25 Ianuarie 2014
i-am propus, nu a fost de acord, ieseam mai ieftin...
In primul rand trebuie clarificat un aspect. Sunteti angajat pe functia de conducator auto sau proprietarul este vreun prieten?
In ambele situatii proprietarul v-a dat masina sa o utilizati ceea ce presupune si ca si-a asumat si posibilitatea producerii unui accident acordandu-va astfel si dreptul de a "beneficia" de asigurarea RCA.
Ati semnat vreun document cu proprietarul ca in cazul producerii unui accident de care sa va faceti vinovat veti plati daunele?
Daca raspunsul este negativ atunci este problema proprietarului daca nu vrea sa puna la dispozitie asigurarea RCA.
Daca veti fi chemat in judecata de pagubit chemati in garantie societatea de asigurari care a emis polita de asigurare. In calitate de utlizator al masinii sunt acoperit prin polita de asigura respectiva. Daca ati fi luat masina fara acordul proprietarului atunci asigurarea nu acopera daunele. Simplu. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Este pasibil de amendă pentru lipsa rca proprietarul unei mașini parcate pe spațiul public? mic57 mic57 Legea 132/2017 prevede la art.3 obligatia proprietarului de a incheia asigurare RCA. Daca un autovehicul nu are RCA si nu este surprins in trafic ci se afla ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fara victime SirbuMihai SirbuMihai Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier fara victime, doar cu pagube materiale, intr-o comuna din judetul Teleorman,domiciliul meu fiind in ... (vezi toată discuția)