avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Taxa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Taxa

Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se poate plati o taxa pentru ca vechimea pe cartea de munca sa fie trecuta chiar daca nu ai un loc de munca si as vrea sa stiu daca exista si altceva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 14 Aprilie 2009
freeelis a scris:

Perioada pentru care se incheie contract de asigurare cu Casa de pensii nu consitituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare.

N-ati precizat care este diferenta intre vechime in munca si stagiu de cotizare si care este prevederea din Legea nr. 19/2000 care reglementeaza aceasta diferenta.

Trebuie sa inteleaga si utilizatorul ce-i spuneti, nu credeti? :innocent:
Pana la urma sa inteleg ca daca o femeie care nu este salariata,are un stagiu de cotizare de 12 luni inaintea nasterii unui copil cu casa teritoriala de pensii in baza unui contract de asigurare sociala poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
1. Stagiul de cotizare cuprinde vechimea in munca plus perioada in care a cotizat la pensii in baza unui contract de asigurare cu casa de pensii.
2. Perioada in care o persoana contribuie la un fond in baza unui contract de asigurare nu este considerata perioada in care aceasta a obtinut venituri supuse impozitarii, deci nu se ia in calcul pentru indemnizatia de CCC.
alonso_first_one a scris:
Pana la urma sa inteleg ca daca o femeie care nu este salariata,are un stagiu de cotizare de 12 luni inaintea nasterii unui copil cu casa teritoriala de pensii in baza unui contract de asigurare sociala poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?


NU!

COnditia pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului este ca solicitantul sa fi obtinut venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni anterioare nasterii. Nu are legatura cu nicio cotizatie, cu nicio vechime, cu niciun salariu, cu nimic. Pot fi foarte bine venituri din activitati independente sau activitati agricole, numai sa fie impozitate.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Acum am inteles si va multumesc frumos pentru raspunsurile dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Venituri ce se incadreaza la calcularea indemnizatiei pt cresterea copillului mihaela.2009 mihaela.2009 buna ziua. as dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului in conditiile in care nu sunt angajata, insa am venituri supuse ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate costysv costysv Pot beneficia de concediul de paternitate daca tatal si mama copilului nu sunt casatoriti? Mama poate beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie? alcida20 alcida20 buna, tocmai am aflat ca sunt insarcinata si am o intrebare: am lucrat timp de 1 an si jumatate la o firma, mi-am dat demisia, am plecat din tara si dupa 6 ... (vezi toată discuția)