avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare , indreptare materiala a erorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare , indreptare materiala a erorii

intr-un contract de vanzare -cumparare a intervenit o eroare ( in exemplarul cumparatorului doar ) legata de numele cumparatorului in loc de "neculina" cum e in actul de identitate apare "niculina"
cum trebuie procedat in sensul indreptarii erorii ?
cine face actul de indreptare , cum il intituleaza , cine semneaza?
pe scurt ... cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 14:19, 13 Aprilie 2009
Notarul nu mai are niciun temei sa refuze autentificarea unui astfel de act. Sunteti sigur ca s-a facut dezmembrarea pe apartamente si ca acesta au fost intabulate individual in Cartea Funciara?
:">
nu mai sunt sigur
stiu ca este dezmembrare pe corpuri de proprietate ale vanzatorului iar acel camin are nr cadastral propriu , dar nu cred ca este dezmembrat pe fiecare camera
iata ce rezulta dintr-un extras de carte funciara( obtinut de cumparatorul cu numele gresit)
NR CADASTRAL, CATEG DE FOLOSINTA , DESCRIERE INTINDEREA OBSERVATII
1147/3/1;22 teren CI in folosinta , apart cu o camera 19.42 MP CFC4414
B1
C1

PROPRIETATEA
1X CUMPARATORUL
INSCRISUL :CONTR V-C
INCHEIAT CU Y
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
ENGFULL, utilizator
Din ce spuneti se pare ca apartamentul este intabulat. Nu mai inteleg atunci de ce notarul refuza intabularea.
:((

atunci cand voi fi si eu pe deplin lamurit , va voi tine la curent cu "argumentele legale " oferite de practicienii din domeniu.
v a multumesc inca o data pentru timpul alocat si sustinerile dvs.

deocamdata vom rezolva prb cu rectificarea numelui , iar probabil intr-un viitor apropiat si de legalizarea tuturor contractelor
Sa fiti sanatos! Treceti pe la casierie in drum spre iesire. :)) Glumesc. Succes!

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)