avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna seara . Daca prin sentinta judecatoreasca sotul parat este obligat la plata pensiei de intretinere acest lucru inseamna ca si copii sunt incredintati de instanta sotului reclamant?!, sau aceasta procedura se stabileste prin hotarare de divort?
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 20:04, 15 Aprilie 2009
Avand in vedere ca instanta a pronuntat o hotarare de acordare a pensiei de intretinere, aceasta nu putea sa se pronunte cu privire la incredintarea minorilor deoarece nu a fost sesizata cu acest capat de cerere.
In speta, cererea de acordare a pensiei de intretinere cred ca fost facuta pe calea unei ordonante presedintiale pana la solutionarea cererii de divort in care aveti calitatea de reclamant, altfel nu vad cum se putea solicita o astfel de pretentie cand sotii nu sunt divortati?...
Astfel, prima hotarare cu obligarea dv. la plata pensiei de intretinere are caracter provizoriu pana la pronuntarea hotararii de divort si de incredintare a minorilor, ocazie cu care parintele caruia nu-i sunt incredintati minorii va fi obligat si la plata obligatiei de intretinerea in favoarea acestora, situatie in care hotararea provizorie prin care, pe baza ordonantei presedintiale, ati fost obligat la aceasta plata, isi va inceta efectele, ramanand in vigoare doar hotararea de divort, cu incredintare si obligarea la plata pensiei de intretinere.
Este asa, domnule user? Este acea hotarare o ordonanta presedintiala? ;)
Se poate, eu am facut o astfel de actiune pe fond, sotia nu contribuia in cassa la nimic si sotul nu voia sa divorteze ca erau micuti copiii, credea ca nu are sanse sa ramana cu ei si nici nu voia sa-i priveze de mama...
Cred si ca mai spera la impacare...

Ea avea viata ei, el insa nu facea fata cheltuielilor... Asa incat, pe situatia de fapt, a fost obligata la a contribui la intretinerea minorilor cu o anumita suma... =D>
Instanat e obligata sa dispuna despre pensie la incredintare si divort, in restul cazurilor e optional...
Am formulat actiunea similar cu cea pentru pensie major... e cam acelasi lucru., ca nu e platita benevol de parinte.
Intretinerea copiilor nu are nimic de-a face cu starea civila a parintilor lor...
Si cu astea ca argumente, am iesit in pronuntare de la prima sedinta (el avea dovezi ale veniturilor).
Ea s-a prezentat, a argumentat...
A fost si o ordonanta presedentiala dar pana la pronuntarea hotararii prin care instanta m-a obligat la plata de pensie de intretinere, deci am deja o hotarare de pensie de intretinere la care eu am fost obligat sa-i platesc sotiei cu care sunt in divort (actiune in care eu sunt reclamant) aceasta pensie. Problema care tot ma framanta pe mine este acea ca ea se comporta ca si cum copii prin acea hotarare i s-ar fi incredintat ei pur si simplu nu pot avea acces la ei nu-i pot lua macar o zi la mine dar ce-i mai greu e ca as vrea sa le fac niste analize medicale deoarece mi se par bolnavi. Situatia e mai complicata la mine pt ca parintii mei nu au fost deacord cu divortul cu toate ca nu m-am mai inteles cu fosta sotie si ca rezultat al impotrivirii lor au pus marturie impotriva mea pt pensie de intretinere desi eu am continuat sa contribui si dupa plecarea mea de la domiciliu cu bani insa i-au refuzat numai ca sa-mi se opreasca pensie pe salariu. Fosta sotie lucreaza iar mama e bolnava si copii stau cu tata care e tare dubios si mai e si alcoolic pe deasupra . Poate imi spuneti si mie cum sa procedez ca sa fac sa am si eu o hotarare data de instanta ca sa am acces la copii si sa pot sa ii i-au si eu la mine mai ales ca vine vacanta si as avea timp sa le fac si niste analize as putea sa fac o cerere in ainstanta , trebuia facuta separat de divort deoarece nu stiu cat va dura divortul si cat e timbrul si taxa de timbru pt aceasta actiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litispendenta sau suspendare? dandanaua dandanaua Sotul introduce actiune pentru obligarea sotiei care a parasit domiciliul conjugal la pensie de intretinere pentru minor.Intre timp, sotia introduce actiune de ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)
Platesc pensie alimentara pt 2 copii si dupa ce prin ordonanta presidentiala mi s-a reincredintat mie unul? aadialeda aadialeda dupa divort,2 copii minori au fost incredintati tatalui;mama plateste pensie lunar pt cei 2 copii;dupa sentinta data in ordonanta presidentiala pt ... (vezi toată discuția)