avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie exclusiva

Buna Ziua,
am un copil de 5 ani, in urma divortului am primit custodie exclusive, tatal fiind consummator de droguri si foarte violent, intrebarea mea este, daca se intampla ceva cu mine, copilul revine tatalui sau o pot trece de exemplu pe mama mea pentru custodie. Tin sa mentionez ca tatalui I sa stabili o pensie alimentara de 125 de lei, cu toata ca locuieste in Austria, bani pe care nu ii plateste.

noi locuim acum in italia, I sa stabilit si copilului domiciliul aici, il poate vizita aici , deci dupa parerea dumneavoastra eu nu trebuie sa ma mai agit, de ce? daca este dreptul copilului sa primeasca pensie alimentara, dar totusi eu sa il las sa il viziteze, cu toate ca nu participa cu nimic la cresterea lui, si imi mai pun si viata in pericol. eu dovezi am incercat sa duc, am chiar solicitat instantei sa ceara un raport de la politia din orasul unde locuieste , dar a zis ca nu e nevoie atat timp cat se stie ca e consummator de stupefiante
gi-jane2 nu v-a spus sa nu va agitati, v-a spus ca nu aveti o cale legala pentru a renunta la dreptul copilului de a fi intretinut si de tata, dar faptic, daca dvs nu va agitati sa o primeasca n-o s-o mai primeasca (pentru ca tatal nu o face benevol si in afara de dvs nu are cine sa se sesizeze ca n-o plateste).
Adica - daca nu vreti sa mai primit pensia de intretinere nu puteti renunta la ea, insa puteti sa nu faceti nimic ca sa-l obligati sa o plateasca. De ce? Pentru ca asa vreti dvs.
Daca vreti sa o plateasca aveti doua posibilitati (care nu se exclud reciproc,a dica le puteti parcurge pe amandoua in acelasi timp):
- executarea silita (daca are bunuri sau venituri pe care sa le executati, altfel doar cheltuiti bani cu executorul)
- plangere penala (si poate se sperie de perspectiva unei condamnari penale si se hotaraste sa va plateasca, desigur daca are de unde caci abandonul familial este pedepsit doar cand are de unde si nu vrea sa va plateasca, daca n-are de unde nu se intampla nimic )
Faptul ca dvs nu-i cereti sa va plateasca dreptul copilului nu-i anuleaza dreptul la vizita.
N-ati explicat in ce conditii se desfasoara relatiile personale ale copilului cu tatal.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
mirebire, utilizator
nu are bunuri sau proprietati, nu lucreaza cu contract pentru ca stie ca asa va trebui sa faca dovada de ceea ce castiga, mai are doi copii din prima casnicie, pentru care este obligat de tribunalul din orasul in care locuieste sa plateasca, iar in cazul meu, nu are contact cu copilul pentru ca nu am mai fost eu de acord, avand in vedere ca a zis ca vrea sa petreaca 2 zile cu el , dar in prima zi l-a adus la 11 noaptea murdar, muscat de albine, speriat, iar tatal copilului era in stare de ebrietate sau poate consumase droguri.
dar aveti o hotarare judecatoreasca in care scrie ca tatal are drept de vizita? ce scrie in ea?
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
mirebire, utilizator
decizia care s-a luat in urma deschiderii cauzei de stabilire program de vizita, nu este inca definitiva, am inca drept de recurs, instanta a stabilit un program de 4 ore odata pe luna, la domiciliul actual al copilului si doar in prezenta mea.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in alta tara micmaria micmaria Incepand cu data de 01.01.2014 tatal fetitei mele nu mai plateste pensie alimentara. Copilul meu are 9 ani iar pensia alimentara a fost stabilita de catre o ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere, tatal in stainatate mariaa2453 mariaa2453 In urma unei sentinte civile minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare , tatal avand dreptul la un program de vizita si la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie acordata din canada cris_13 cris_13 buna ziua, as dori o informatie, daca e posibil sa se deschida proces pt pensie intretinere minor, tatalui care e plecat in canada. menionez ca in urma ... (vezi toată discuția)