avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte notariale

Buna ziua.V-as ruga sa ma lamuriti.Mama si matusa mea au facut cerrere la legea 10 pentru o casa.Eu (fiul) vreau sa deschid proces.Presupun ca cumpar dreptul litigios cu 20 000 lei de la mama si cu 20 000 lei de la matusa mea,daca deschid procesul de restituire a casei si cistig procesul platesc impozit 85% din valoarea cu care am cumparat de la mama si matusa,sau din valoarea care o sa o stabileasca statul.As dpri sa-mi spuna cineva cum sa procedez ptr ca mostenirea mamei mele mi-ar dao mie ,nu ar instrainao la persoane din afara familiei,o donatie un contract de intretinere cum ar trebui sa procedam sau ce ar trebui sa facem?Cine ar putea sa-mi daie un sfat?Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Drept litigios ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Cum pot primi de la mama mea un drept litigios pe legea 10? Am inteles ca se impoziteaza 85%.Ce modalitati ar mai fi?Eu mai am frati dar niciunul nu ... (vezi toată discuția)
Testament valabil Ionel1234 Ionel1234 Mama si matusa mea au primit prin testament de la o verisoara vreo 50ha ,si o casa in centru orasului,toate acestea au fost luate de regimul comunist,mama si ... (vezi toată discuția)
Donatie lml lml Buna ziua, inrebarea mea este daca donatia nu este inregistrata la judecatorie , este valabila? donatia a fost facuta in 1994 si inregistrata la judecatorie ... (vezi toată discuția)