avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie-Preavizul este obligatoriu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie-Preavizul este obligatoriu?

Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost in concediu crestere copil pana la data de 31.01.2014, cand mi-am reluat activitatea. Acum, as vrea sa-mi schimb locul de munca si doresc sa stiu, cu cate zile inainte de a pleca trebuie sa depun preavizul si ce se intampla daca plec fara sa-l depun?
De asemenea, in afara de preaviz, mai trebuie sa urmez vreo procedura?
Si cum este mai bine pt mine sa plec, prin demisie sau printr-un act additional la ctr de munca in care scriem ca au incetat raporturile de munca de comun acord?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 13:28, 6 Februarie 2014
Varianta cea mai buna si mai scurta este cea cu acordul partilor.
D.p.d.v ca efecte juridice nu are nicio relevanta temeiul incetarii. D.p.d.v al timpului , incetarea c.i.m. cu acordul partilor este avantajoasa pentru dvs.
Multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare de la locul de munca ttudor1978 ttudor1978 Am o intrebare..si o rugaminte daca ma poate ajuta cineva.Vreau sa plec de la locul de munca si u stiu cum sa procedez.Adica as vrea daca-mi puteti spune cum ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Sunt angajat din 1 .11.13 perioada de proba e 90 zile cam au trecut, daca eu vreau sa plec o sa fie nevoie de preaviz? cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Demisie danny_alex danny_alex Lucrez la o societate la care ma aflu in concediu fara plata,in acte.Doresc sa inchei contractul de munca la aceasta societate. Care este procedura pe care ... (vezi toată discuția)