În cazul în care făptuitorul aplică mai multe lovituri victimei, întrucât aceasta nu dorea să îl însoțească într-un loc anume, iar după ce victima se prăbușește la pământ o deposedează de un ceas, deși inițial nu manifestase această intenție, se va reține:
a) lovirea sau alte violențe în concurs cu furt;
b) tâlhărie;
c) lovire sau alte violențe în concurs cu tâlhărie.
ValeriuIon a scris:
În cazul în care făptuitorul aplică mai multe lovituri victimei, întrucât aceasta nu dorea să îl însoțească într-un loc anume, iar după ce victima se prăbușește la pământ o deposedează de un ceas, deși inițial nu manifestase această intenție, se va reține:
b) tâlhărie;
A
2 rezolutii infractionale
catalin1980 a scris:
ValeriuIon a scris:
b) tâlhărie;
A
2 rezolutii infractionale
Așa m-am gândit și eu, însă autorul grile spune că e tâlhărie
iuli_c a scris:
debitorul obligatiei imposibil de executat ,nascuta dintr-un contract sinalagmatic
a.ca regula generala ,nu mai poate pretinde executarea obligatiei ce revenea celeilalte parti contractante
b.suporta riscul contr de v-c in care are calitatea de vanzator
c.nu este tinut sa plateasca despagubiri catre cocontractant
A-la prima vedere ar parea ca ar fi.pus in intarziere creditorul preia riscul asa ca debitorul poate pretinde executarea obligatiei.Ar mai fi o chestie la bunurile de gen dar aici nu se poate invoca imposibilitatea fortuita de executare.Ca regula eu zic ca este A iar ca exceptie avem creditorul pus in intarziere
B da
C poate fi tinut la daune interese
AB cu retinere la A ca-s reguli peste reguli :(