avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
Aveti idee metodele prin care se aplica legea penala mai favorabila trebuie stiute?
ValeriuIon a scris:

catalin1980 a scris:

ValeriuIon a scris:

În cazul în care făptuitorul aplică mai multe lovituri victimei, întrucât aceasta nu dorea să îl însoțească într-un loc anume, iar după ce victima se prăbușește la pământ o deposedează de un ceas, deși inițial nu manifestase această intenție, se va reține:

a) lovirea sau alte violențe în concurs cu furt;
b) tâlhărie;
c) lovire sau alte violențe în concurs cu tâlhărie.

A
2 rezolutii infractionale

Așa m-am gândit și eu, însă autorul grile spune că e tâlhărie

furtul/deposedarea se face cand victima /e in imposibilitate de a se apara/e la pamant(de asta e talharie)-ipoteza grilei te induce intentionat pe o pista gresita ,ca problema ar fi latura subiectiva/vinovatia/intentia de sa-l insoteasca bla bla ....
iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

catalin1980 a scris:

ValeriuIon a scris:

În cazul în care făptuitorul aplică mai multe lovituri victimei, întrucât aceasta nu dorea să îl însoțească într-un loc anume, iar după ce victima se prăbușește la pământ o deposedează de un ceas, deși inițial nu manifestase această intenție, se va reține:

a) lovirea sau alte violențe în concurs cu furt;
b) tâlhărie;
c) lovire sau alte violențe în concurs cu tâlhărie.

A
2 rezolutii infractionale

Așa m-am gândit și eu, însă autorul grile spune că e tâlhărie

furtul/deposedarea se face cand victima /e in imposibilitate de a se apara/e la pamant(de asta e talharie)-ipoteza grilei te induce intentionat pe o pista gresita ,ca problema ar fi latura subiectiva/vinovatia/intentia de sa-l insoteasca bla bla ....

Pai Iuli grila spune ca initial,adica in momentul lovirii intentia de deposedare nu exista.L a lovit infractiunea s a consumat.Ulterior ce zice,daca tot e pe jos,hai sa i iau si ceasul.alta infractiuneEu zic ca totul tine de rezolutia infractionala,ce a urmarit el de fapt.Intr adevar "punerea victimei in imposibilitate de a se apara" insa lovirea si punerea la pamant nu este facuta in scopul deposedarii(....desi initial nu manifestase aceasta intentie...),ea este facuta pur si simplu ptr refuzul de a l insoti.Nu stiu a cui e grila,dar nu prea e digerabila oricat de permisiv ai fi...
Spune mi si mie te rog ce am intrebat mai sus, ca tu esti penalistul de serviciu :P
_Fleur_ a scris:

Un cetatean strain comite pe teritoriul Romaniei, impreuna cu un minor care nu indeplineste conditiile legale pt.a raspunde penal, o infractiune. Pt.respectiva infractiune pedeapsa prevazuta este inchisoarea mai mare de 10 ani. Daca cetateanul strain a actionat in legitima aparare, vor fi incidente:
a- dispozitiile cauzelor justificative
b-disp.cauzelor de neimputabilitate
c-disp.personalitatii legii penale

Cred ca aici,avand in vedere ca nu se spune ce calitate au majorul si minorul(exprimarea fiind generala)iar cauza justificativa produce efecte in rem si cu privire la participanti,este posibil ca infractiunea sa fie in forma pluralitatii naturale sau constituite, unde fiecare are calitatea de autor,iar cauza justificativa in privinta majorului nu se poate rasfrange si asupra minorului.Asta ar fi singura situatie.
Cred ca e corect AB
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
catalin1980, utilizator
catalin1980 a scris:

_Fleur_ a scris:

Un cetatean strain comite pe teritoriul Romaniei, impreuna cu un minor care nu indeplineste conditiile legale pt.a raspunde penal, o infractiune. Pt.respectiva infractiune pedeapsa prevazuta este inchisoarea mai mare de 10 ani. Daca cetateanul strain a actionat in legitima aparare, vor fi incidente:
a- dispozitiile cauzelor justificative
b-disp.cauzelor de neimputabilitate
c-disp.personalitatii legii penale

Cred ca aici,avand in vedere ca nu se spune ce calitate au majorul si minorul(exprimarea fiind generala)iar cauza justificativa produce efecte in rem si cu privire la participanti,este posibil ca infractiunea sa fie in forma pluralitatii naturale sau constituite, unde fiecare are calitatea de autor,iar cauza justificativa in privinta majorului nu se poate rasfrange si asupra minorului.Asta ar fi singura situatie.
Cred ca e corect AB

Grila spune că împreună ceea ce ne duce cu gândul la un coautorat. Eu cred că cei care au făcut grila nu s-au gândit așa de departe, iar când a fost contestată au respins-o fără nicio explicație. Cauza justificativă pentru legitimă apărare și cauza de neimputabilitate pentru minoritate, fără a ține cont de prioritatea de aplicare.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)