iuli_c a scris:
barem ac
raducan
,,A-corect, caz de rezolutiune partiala; B iese total din discutie, rezolutiunea unilaterala/extrajudiciara poate opera numai daca deb este de drept in intarziere/este pus in intarziere dupa caz; C- are o formulare total nefericita; pactul comisoriu, prin definitie, trebuie sa contina acele obligatii a caror neexecutare antreneaza rezolutiunea- daca nu contine asta, ma intreb(retoric) ce ar putea sa contina un pact comisoriu. Plus ca s-a schimbat optica asupra rezolutiunii, nu mai este privita ca o sanctiune, ci ca 'un remediu' in caz de neexecutare. In concluzie, am sa iau si varianta C, dar cu rezervele mentionate.,,-explicatie de pe fb-antonia m nastasiuc
Waiiiii Iuli :D stai putin ca mi ai facut dush rece
A corect da
B - edit: ai dreptate la rezolutiunea unilaterala insa cred ca b-ul se incadreaza la pact comisoriu cu regulile de mai jos
C in cazul pactului comisoriu avem 2 situatii in cazul in care partile nu au prevazut altfel
1 intai punere in intarziere care sa indice expres conditiile in care pactul opereaza
2 declaratie scrisa de notificare
In schimb daca partile au prevazut ca nu e necesara punerea in intarziere rezolutiunea va opera de la notificarea scrisa.
In concluzie nu se limiteaza"numai la obligatiile exprese din punerea in intarziere"
,-poate opera rezolutiunea prin pact si cand e vorba de notificare.deci se cam exclude C
So?