In nov 2008 am castigat un proces impotriva Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. Parata a facut recurs. Insa acesta a fost respins de curand, in aprilie curent, pentru ca s-a depasit termenul legal. Am citit recent pe Avocatnet un articol care prezinta o lege de natura sa complice obtinerea banilor prin executare silita. Banuiesc ca de bunavoie ANRP nu imi va da suma stabilita... Ma puteti lamuri care e situatia de fapt? Nu mai este suficient sa apelez la executorul judecatoresc? Multumesc.
Stimate domnule Brom, daca este vorba de separatia puterilor in stat sunt de parere decizia Curtii Constitutionale se bucura si de eficienta intrucat incalcarea separatiei puterilor in stat poate genera grave abuzuri si este indicat ca acestea sa fie evitate pe cat posibil.
Eu nu consider apararile facute pe astfel de exceptii ca fiind aparari ieftine, intrucat eu le fac adesea din sentimente de compasiune pt client ( sau cum ati vrea sa le numiti) si nu neaparat pt bani ( pentru ca sunt foarte scumpe si nu isi permit).Sa scrii 3-4 pagini pentru invocarea unei astfel de exceptii presupune o adevarata pregatire in materia dreptului constitutional si a jurisprudentei CEDO.Am vazut si auzit si despre exceptii de neconstitutionalizate motivate in 3-4 randuri dar nu vreau sa fac vorbire despre aceste motivari ( cred ca la acelea faceti dvs referiri).
Aveti perfecta dreptate ca aceasta exceptie putea fi si respinsa dar totusi la prima invocare a fost admisa si nu respinsa.
Au existat exceptii de neconstitutionalitate respinse dar chiar si asa s-a modificat legea.Legea nu prea era deloc conforma cu Constitutia ( acesta era motivul).Dar se spune ca timpul le rezolva pe toate...
Prescriptie sau nu?
lia76
Buna ziua.
Am urmatoarea speta. In anul 2005 X a semnat un contract de imprumut incheiat la notar cu garantie imobiliara cu Y, iar termenul de rambursare a ... (vezi toată discuția)