avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poate fi executat sotul pentru creditul meu dinainte ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poate fi executat sotul pentru creditul meu dinainte de casatorie?

Buna ziua,

In 2008 am facut un credit de nevoi personale fara girant, doar cu adeverinta de serviciu. In 2009 m-am casatorit. Am platit ratele pana in 2012. Am ramas fara serviciu si nu am mai reusit sa platesc. Nu am nici un bun pe numele meu, nici un venit propriu. Intrebarea mea este daca sotul poate fi executat pentru vreun bun al sau propriu sau pentru vreun bun pe care l-ar putea achiziona in viitor.
Mentionez ca in acest moment creditul a fost preluat de o firma de recuperari.
Va multumesc,
Andrada
Cel mai recent răspuns: Alexandru2013 , utilizator 19:47, 2 Februarie 2020
Da, ati specificat ca sunteti casatoriti insa puteati sa schimbati regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri sau in in cel al comunitatii conventionale.
Prin alegerea regimului matrimonial bunurile pot fi comune de la data achizitionarii lor sau priprii ale celui ce le umpara sau bunurile proprii pot deveni comune prin vointa partilor. Daca nu l-ati schimbat, bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt comune si daca acea datorie e proprie a dvs, creditorul poate cere partajul bunului pt a-si recupera banii. Daca sotul nu e de acord sa se vanda bunul, va plateste bani pt cota dvs.. nu conteaza daca e sau nu de acord, sunt si banii dvs in acel bun, iar dvs datorati bani creditorului.
@ mirela, sotul dvs nu raspunde pt datoria dvs si nu se atinge nimeni de casa lui.
Schimbati-va numele daca doriti, nu va ganditi la bnaca, adica sa nu luati decizia de a va pastra numele din pricina bancii, ci pt ca asa va doriti.
Multumesc frumos gi-jane2 pentru raspuns, deci ma pot casatori linistita caci banca nu va putea face nimic impotriva bunurilor lui. Nu o sa-mi schimb numele ca trebuie sa schimb totul incusiv contractul de la banca si chiar nu-mi doresc. Imi era teama ca nu pot face actele pentr u ca eu am un credit pentru care din pacate nu mai pot plati din cazua bugetului mult diminuati. Mii de multumiri pentru raspunsul prompt.
Nu o sa-mi schimb numele ca trebuie sa schimb totul incusiv contractul de la banca si chiar nu-mi doresc.

La ce contract va referiti, ati aplicat pt un alt credit ?
Nu, nu am aplicat ca oricum nu-mi mai da nici o banca vreodata vreun credit, avand in vedere ca de 12 luni nu am mai platit rata si sunt cu bila neagra, dar la un moment dat o colega a mea ce avea la fel rate, a intrebat la banca daca se va casatori trebuie sa faca ceva? si banca i-a spus ca trebuie sa schimbe contractul de creditare si sa se ia in considerare si veniturile viitorului sot. Atunci ea a facut casatoria civila, a ramas fiecare pe numele lui ca nu-si doreau sub nici o forma sa schimbe nimic, mai ales ca ea avea acel credit dinainte de casatorie. In urma acestui anteceden, eu fac referire la a ramane pe numele meu de fata :-)
Multumesc frumos
si banca i-a spus ca trebuie sa schimbe contractul de creditare si sa se ia in considerare si veniturile viitorului sot.

Doamne, asta e o aiureala.. ori a indus-o in eroare functionara bancii , ori a inteles ea gresit, o fi vrut o refinantare.. altfel nu vad ce legatura aveau veniturile sotului cu datoria ei..
E vb de actualizare a datelor personale, doar se va mentiona in baza lor de date ca v-ati casatorit, indiferent ce nume veti purta, asta nu are nicio legatura. Apoi si daca nu se duce, nu exista nicio sanctiune pt asta.. mai ales in cazul dvs ca nu platiti nicicum ace credit.. asa ca luati dvs ce nume vreti ca nu va afecteaza in vreun fel.

Alte discuții în legătură

Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar tinatinatina tinatinatina Buna ziua,am o intrebare:m am casatorit de cateva luni,actualul meu sot ,a mai fost casatorit si a divortat acum doi ani,cu fosta sotie a avut o locuinta ... (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)