avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Baza legala distanta intre case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Baza legala distanta intre case

Buna ziua, vroiam sa va intreb care este baza legala pentru distantele intre case si care sunt consecintele incalcarii acestor norme. Vecinul unei prietene vrea sa ridice o constructie de 7.5 m inaltime langa casa acesteia pentru care are nevoie de acordul tuturor vecinilor. Are voie sa ridice o constructie atat de inalta exact langa razor? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 14:59, 20 Februarie 2014
De ce acordul vecinilor? Doar nu e la bloc. Distanta nu este dintre case ,ci de la limita de proprietate:1,90 m daca are deschidere catre proprietatea vecinului, 0,60 m daca nu are dechidere. Legea 50/1991.
Am inteles ca acea constructie ii va lua toata lumina prietenei mele, de aceea vecinul cere acordul tuturor pentru o astfel de inaltime. Imi puteti spune mai exact ce articole din legea mentionata fac referire la aceasta pb?
Le cautati in Codul civil dar, mai aplicat, in reglementarile locale din orasul/satul respectiv. Verificati CU eliberat de primarie.
Nici nu stim daca sunteti in favoarea sau nu a construirii acelui bloc.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Prietena mea nu este in favoarea constructiei acelei case datorita inaltimii pe care o va avea si care-i va lua toata lumina. Din aceasta cauza, primeste si amenintari de la vecinul sau.
Ordinul nr. 536 din 06/23/1997
aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei

Prietena dv sa ceara un studiu de insorire.Trebuie sa aiba minim 2 ore de soare pe timpul iernii.Sa se adreseze primariei care va elibera Autorizatia de Construire, si sa ameninte cu chemarea in judecata daca vecinul nu dovedeste ca nu "umbreste" imobilul vecin.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
doina_manuela, utilizator

Alte discuții în legătură

Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)
Ferestre vecin melaniat melaniat Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de distanta intre proprietati si despre ferestrele vecinului . Casa lui este construita la o distanta de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)