avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Baza legala distanta intre case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Baza legala distanta intre case

Buna ziua, vroiam sa va intreb care este baza legala pentru distantele intre case si care sunt consecintele incalcarii acestor norme. Vecinul unei prietene vrea sa ridice o constructie de 7.5 m inaltime langa casa acesteia pentru care are nevoie de acordul tuturor vecinilor. Are voie sa ridice o constructie atat de inalta exact langa razor? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 14:59, 20 Februarie 2014
Si atunci, nu inteleg, nu vrea, nu-si da acordul.
Toate acele limite si necesar de acorduri sunt trecute in CU, ea poate face o sesizare primarie eventual... depinde daca s-a inceput vreo lucrare, atunci poate face sesizare ISC...
Avlil legal sau nu ,omul tot o sa-si construiasca cladirea cum vrea, spun aceasta pentru ca la mine in oras legile se respecta dar... Vecinul meu si-a facut geamuri la 1 metru de proprietate desi limita legala este 1,90m , am facut sesizare la primarie, am amenintat ca dau primaria in judecata ca le-a aprobat asa proiectul, au trimit intradevar pe cineva, mi-au raspuns ca geamurile vor fi "mate" dar vecina si-a pus geamuri normale, ca urmare unde e legea?Alt caz intamplat acum vreo 10 ani ,cineva cu relatii a construit la aprox. 4 metri de un bloc un spatiu comercial,initial numai parter dar dupa ce a inceput constructia, a facut modificare de proiect si a adaugat inca 2 nivele, acoperind total lumina la 6 apartamente.Si cu toate ca locatarii au dat in judecata respectiva persoana si primaria, au pierdut! Deci unde e legea?
Eu va dau sfaturi in conformitate cu legea, eu nu raspund de geamul vecinei, nici de faptul ca persoanele interesate n-au facut poze si n-au trimis la ISC ori n-au mers in instanta, nu i-au notificat etc.
Eu ii spun omului ce poate face.
Va spun ca eu am blocat construire de bloc in zona de case, nu stiu daca si cine avea pile sau surubelnite, cert e ca a durat cam un an, am facut zeci de acte insa... s-a terminat cu bine.
Nu inteleg mesajul dv., ce sa fac, sa-i spun omului sa se omoare cu vecinul lui ca legea e lege... da-i si tocmeala?
Nu din contra, dvs. i-ati dat sfaturi bune, eu am atentionat doar ce se mai intampla ca sa fie pregatita si de ce e rau, din pacate nu toti avocatii sunt ca dvs. ,sunt si care nu prea isi dau interesul, altfel nu ar fi atatea intrebari pe forum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)
Ferestre vecin melaniat melaniat Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de distanta intre proprietati si despre ferestrele vecinului . Casa lui este construita la o distanta de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Ridicare bloc fara autorizatie de constructie Andreas111 Andreas111 Buna seara, Va supun atentiei problema mea. Locuiesc intr-un cartier rezidential nou, iar, de vreo 6 luni, in laterul blocului meu, la mica distanta in ... (vezi toată discuția)