avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducerea personala de baza
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducerea personala de baza

Care este deducerea personala de baza in cazul in care am in intretinere un copil minor?Presupunind ca salarul brut este de 1200 ron,ce valoare are deducerea?
Cel mai recent răspuns: doru1961 , utilizator 18:33, 22 August 2011
Va multumesc pentru raspunsul promt.
IN ce situatie nu se acorda deducerea de baza,pentru un salariu de 1400 ron?
La 1400 lei deducerea personala de baza este de 200 lei.
Nu se acorda deducere personala de baza in cazul in care la respectivul loc de minca nu avet functia de baza.
In cazul in care un angajat care obtine venituri din salarii la functia de baza se muta in cursul unei luni la un alt angajator, calculul impozitului se face pentru fiecare sursa de venit (loc de realizare a venitului).
Deducerea personala se acorda numai de primul angajator, in limita veniturilor realizate in luna respectiva, pana la data lichidarii.
Daca reangajarea are loc in aceeasi luna cu lichidarea, la stabilirea bazei de calcul pentru determinarea impozitului lunar aferent veniturilor realizate in aceasta luna de la angajatorul urmator nu se va lua in calcul deducerea personala."
Va multumesc pentru raspuns.Persoana este angajata de la 1.04.,deci nu se pune problema mutarii in cursul lunii.Are vreo importanta ca este agajata la pct. de lucru,in oras diferit de sediul societatii?Nu pot sa-mi dau seama de ce nu i s-a acordat deducerea de baza!
Nu are importanta orasul in care este punctul de lucru la stabilirea deducerii. doar la plata impozitului daca sunt mai mult de 5 angajati la acel punct de lucru.

Alte discuții în legătură

Deducerea de baza mihaizarnica mihaizarnica ce este aceasta deducere de baza mai pe romaneste? (vezi toată discuția)
Deducere personala cela04 cela04 Daca am lucrat in luna sept. doar 11 zile lucratoare , iar celelalte zile din luna nu am muncit nicaieri, am dreptul la deducerea personala + o persoana in ... (vezi toată discuția)
Deducere iulia_iuliana iulia_iuliana cum se calculeaza deducerea personala de impozit daca am o persoana in intretinere si un salariu brut de 1870lei (vezi toată discuția)