avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducerea personala de baza
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducerea personala de baza

Care este deducerea personala de baza in cazul in care am in intretinere un copil minor?Presupunind ca salarul brut este de 1200 ron,ce valoare are deducerea?
Cel mai recent răspuns: doru1961 , utilizator 18:33, 22 August 2011
Adica cum se plateste impozitul in cazul acesta?
Imi puteti spune actul care reglementeaza acest lucru,privind neacordarea deducerii in cazul angajarii in aceeasi luna?
Cod fiscal Art.56
1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
Norme metodologice
88. Deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală se acordă pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază, în limita venitului realizat.
Deducerea personală este stabilită în funcţie de venitul brut lunar din salarii realizat la funcţia de bază de către contribuabil şi numărul de persoane aflate în întreţinerea acestuia

Daca la primul loc de munca salariatul a beneficiat de deducerea personala lunara la care avea dreptul in luna respectiva, angajandu-se in aceasi luna la al doilea loc de munca nu mai poate beneficia si a doua oara de deducere.
rusalim a scris:

Adica cum se plateste impozitul in cazul acesta?


A fost discutat la topicul

www.avocatnet.ro/content/for...
Am citit topicul pe care mi l-ati recomandat.M-am lamurit si cu deducerea.Persoanele respective,2,au fost angajate cu data de 10.04.,deci din aceasta cauza nu apare pe stat nici o deducere.Va multumesc pentru informatii.

Alte discuții în legătură

Deducerea de baza mihaizarnica mihaizarnica ce este aceasta deducere de baza mai pe romaneste? (vezi toată discuția)
Deducere personala cela04 cela04 Daca am lucrat in luna sept. doar 11 zile lucratoare , iar celelalte zile din luna nu am muncit nicaieri, am dreptul la deducerea personala + o persoana in ... (vezi toată discuția)
Deducere iulia_iuliana iulia_iuliana cum se calculeaza deducerea personala de impozit daca am o persoana in intretinere si un salariu brut de 1870lei (vezi toată discuția)