avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ferestre care dau in curtea vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ferestre care dau in curtea vecinului

Am mostenit o casă la țară care are patru ferestre (geam mat, prinse în proiectul casei din 1977 ) care se deschid spre grădina vecinului. Până acum n-am avut probleme, dar vecinul și-a vândut grădina care a fost cumpărată de o familie tânără care-și construiește o casă acolo. Noi avem în spatele casei o distanță care diferă de la 50cm la 1m. Vrem să facem gard și în dreptul geamurilor să punem ceva pentru a nu-i deranja pe noii vecini, dacă aceștia au această pretenție, nu știm încă. Știu doar că nu este legal, sau este ? deoarece casa are mai mult de 30 de ani.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:54, 23 Februarie 2014
Indiferent ca vecinii au pretentii sau nu, legal este ca acele geamuri care dau in proprietatea vecinilor sa fie fixe si mate, indiferent de vechimea casei. Faptul ca vecinii anteriori nu au fost deranjati de acest lucru, nu inseamna ca a fost legal. Pentru a preintampina un litigiu, va recomand sa le faceti fixe si mate. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam catre gradina vecinului mihu78 mihu78 buna ziua. as vrea sa stiu daca legal am dreptul sa fac un geam, la o constructie noua, care da spre gradina vecinului, nu spre curtea lui? constructia e cu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la intimitate jon85 jon85 un unchi si-a construit in urma cu aproximativ 20 ani o casa la o distanta de 50-60 cm de gardul care desparte proprietatea sa de cea a vecinului. in momentul ... (vezi toată discuția)
Distanta legala fata de gard catalucan catalucan Buna ziua, am construit anul acesta o casa. In proiect distanta fata de gardul vecinului era de 60cm conform Codului Civil. Vecinul m-a amenintat ca o sa am ... (vezi toată discuția)