avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... primaria la notar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

primaria la notar

Buna seara poate ca nu este bine posta subiectul dar o mica si scurta intrbare am si eu. Primaria poate incheia acte de vanzare cumparare pentru un teren cu o persoana fizica la notar. Va foarte multumesc:stunned:
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 07:44, 26 Aprilie 2009
Cred ca am fost naiva in exprimare nu ma astept sa vina Primaria -imobilul- si nici toti angajatii (se poate ca apoi sa astepte sa fac cinste pentru noua achizitie :D) ci reprezentantul legal al Primariei. Cea ce pare ciudat pentru mine este ca Primaria ca si institutie a Statului vine sa autentifice un contract de vazare la un notar. Actele emise de primarie sunt mai putin valabile?
fara sa autentificati tranzactia printr-un birou notarial nu veti putea intabula imobilul...Aceasta reglementare se aplica pentru toate imobilele chiar daca parte a tranzactiei e o institutie publica
Legea pretinde forma autentica a actelor in cazul imobilelor pentru ca acestea sa aiba opozabilitate erga omnes. Primaria nu este notariat public, asa ca fiecare cu atributiile lor. ;-)
numai in cazul terenurilor...restul imobilelor pot fi instrainate si fara notar.
in alta ordine de idei, notarul se poate deplasa la primarie (contra unei taxe suplimentare)
bpcs,
asa este si tocmai, de aceea nu am mai precizat deaorece in speta este vorba doar de teren ca bun imobil ce se doreste a fi instrainat

Alte discuții în legătură

Cumparare casa pe teren concesionat - la avocat? enverhoxha enverhoxha In legatura cu cumpararea unei case construite in orasul Pantelimon, pe teren concesionat, am auzit urmatoarea explicatie: Deoarece primaria nu a realizat ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)
Partaj proprietati fara contract in forma finala Ligia G Ligia G Eu si sotia mea am convenit sa incepem formalitatile de divort si am cazut de acord si asupra impartirii bunurilor comune. Impreuna avem un apartament si ... (vezi toată discuția)