Buna seara poate ca nu este bine posta subiectul dar o mica si scurta intrbare am si eu. Primaria poate incheia acte de vanzare cumparare pentru un teren cu o persoana fizica la notar. Va foarte multumesc:stunned:
Cred ca am fost naiva in exprimare nu ma astept sa vina Primaria -imobilul- si nici toti angajatii (se poate ca apoi sa astepte sa fac cinste pentru noua achizitie :D) ci reprezentantul legal al Primariei. Cea ce pare ciudat pentru mine este ca Primaria ca si institutie a Statului vine sa autentifice un contract de vazare la un notar. Actele emise de primarie sunt mai putin valabile?
fara sa autentificati tranzactia printr-un birou notarial nu veti putea intabula imobilul...Aceasta reglementare se aplica pentru toate imobilele chiar daca parte a tranzactiei e o institutie publica
Legea pretinde forma autentica a actelor in cazul imobilelor pentru ca acestea sa aiba opozabilitate erga omnes. Primaria nu este notariat public, asa ca fiecare cu atributiile lor. ;-)
numai in cazul terenurilor...restul imobilelor pot fi instrainate si fara notar.
in alta ordine de idei, notarul se poate deplasa la primarie (contra unei taxe suplimentare)