Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a acestora?
Firma de creante ma suna mereu si imi cere o anumita suma iar eu de fiecare data le cer copii ale documentelor in baza pretind ca datorez aceste sume de bani si modul de calcul a acestor sume.Mi-au spus NU sunt obligati sa imi dea niciun act.Sa ma uit eu pe un site sa ma conving ca ei au preluat intr-adevar creditul insa fara alte informatii. Mai intai sa fac o plata sau macar sa le spun prin telefon cam cat o sa platesc si dupa aceea imi vor face o simulare pentru rate.Cum se ajunge la acele rate si ce comisioane vor fi, iarasi e un mister.
O alta problema este legata de adresa la care se pare ca trimit notificari.Din cauza situatiei finaciare ma mut destul de des, cautand ceva mai ieftin.Le-am comuncat acest lucru si i-am rugat sa imi trimita orice document doresc pe adresa de mail.Ei aproba, insa, nu trimit decat brosuri si acord de plata.Azi m-au sunat sa imi spuna ca au trimis notificari la 3 adese la care se presupune ca stau desii le-am comunicat ca eu nu mai locuiesc acolo iar angajatul lor a confirmat telefonic ca a sters acele adrese din program.Una dintre adrese spun ca au luat-o de la banca, cand au preluat dosarul, insa la banca nu figurez cu acea adresa.Banca mi-a spus ca e posibil ca cei de la juridic sa nu mai verifice care e adresa actuala, (anuntata oficial bancii), cand au cedat dosarul si au lasat-o pe cea initiala, cand am facut creditul, aflata chiar in alt oras.. Pe aceea adresa se pare ca au trimis ambele firme, banca si recuperatorii, instiintarea ca au cedat/ preluat creditul.Nu am cum sa verific acest lucru.Pe scurt, ce pot face sa ii impiedic sa mai deranjeze si alti oameni cu scrisorile din moment ce nu ajung la mine? Ma pot chema si in instanta si eu voi afla.O adresa de mail poate inlocuii macar pentru o perioada o adresa fizica?
Din momentul in care le-ati facut cea mai mica plata v-au prins - inseamna ca va recunoasteti datoria si TREBUIE sa o platiti. Deci intai va dau metodologia de calcul datorie clara si exacta, semnati esalonarea si abia apoi platiti.
Ca să vă cesioneze creanţa dumneavoastră trebuie să fiţi de acord cu acesta cesionare şi dacă nu sunteţi de acord cesiunea nu poate avea loc.
2. Pentru a pretinde o sumă de bani de la dumneavoastră creanţa trebuie să fie certa lichidă şi exigibila iar facturile trebuie să fie semnate de către dumneavoastră astfel este un temei pentru a nu da curs solicitarii noului creditor.
3. O societate comercială nu poate reprezenta o altă societate comercială în instanţă iar aceste societăţi comerciale de recuperare nu poate încheia acte juridice având ca domeniu de activitate fapte de comerţ.
4. Noul creditor este obligat că la solicitarea dumneavoastră să vă ofere orice fel de act pe care îl solicitaţi dvs în legătură cu creanţa data.
Răspunsul consilierului juridic Denean1 este aproape complet eronat.
Nu este nevoie de acordul debitorului pentru cesiune, este suficientă notificarea cu privire la cesiune.
O firmă re recuperare creanșe poate cumpăra creanțe, în mod legal, asta și face, cumpără și execută, sau consilieză în recuperare.
Facturile nu constituie titlu executoriu.
Ilie111 eu ma ocup de recuperare creante intre agentii economici nu intre agentii economici si consumatori si stiu legislatia foarte bine in special in chestiunile de recuperare. Mai invatati poate asa veti cunoaste si legea.