avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare garantie

Ma numesc Radu Stefan si am sa va relatez o intamplare.Am lucrat la o firma care se ocupa cu manuale si cursuri de limba engleza.In aceasta firma am fosr Gestionar Sef.Am ales sa plec dupa efectuarea inventarului de sfarsit de an dupa ce am descoperit ca fosta mea patroana imi cocea ceva (nu stiu sigur ce)cu un un alt angajat.Adica acel baiat a mers a patroana si i-a spus ca sunt nereguli in gestiunea mea(nefiind asa) iar aceasta a preferat sa taca sa nu intrebe nimic.Cred ca daca esti un patron cinstit si corect cu toti angajatii tai discuti cu fiecare in parte mai ales ca esti sesizata de anumite nereguli.Am facut inventarul anual iar din cauza unor erori al programului de gestiune si a fostei mele patroane eram pe cale sa fiu scos dator 3300 iar pana acum nu am iesit niciodata dator.Am plecat din firma si acum imi vreau sa mi se innapoieze garantia care mi s-a oferit in valoare de aproximativ 7000 ron.Unde si cui trebuie sa ma adresez pentru a o determina pe aceasta doamna sa-mi returneze garantia?
Problema e ca are si nereguli legate de preturile produselor comercializate.Are un magazin in Cora Lujerului iar adaosul declarat este 300% dar in realitate este mult mai mare,exemplu carte MIssion 2 pret achizitie 0,80 euro ,pret vanzare 30 ron,creion pret achizitie 1 leu,pret vanzare 10ron,ghiozdan echipat pret achizitie 28 euro pret vanzare 930 ron.
Mai este ceva relatat.In aceasta firma am lucrat de 2 ani si 8 luni iar salariu nu mi-a fost odata marit nici mie nici colegilor mei,iar cifra de afaceri tot crestea incat firma a fost mutata la o alta administratie fiscala unde sunt firmele cu cifra mare de afaceri.
Vreau sa intreb,oare,cand se trece la un nivel mai mare cu cifra de afaceri firmele nu sunt oarecum obligate sa creasca si salariul angajatilor?
Imi doresc niste raspunsuri de la dumneavoastra ca sa pot merge mai departe,pentru ca sunt hotarat sa actionez firma in justitie pentru recuperarea garantiei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 3 Martie 2014
Daca este asa, atunci va trebui sa solicitati sa se prezinte in fata instantei si acel inventar, in cazul unui eventual litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere garantie gestionar leonte22 leonte22 Daca la plecarea din firma unde lucrez nu semnez angajamentul de plata pentru minusurile constatate au dreptul sa imi retina garantia sau sunt obligati sa mi-o ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie nick200 nick200 Buna ziua. sunt angajata la o societate de un an si jumatate si in tot acest timp societatea mi-a oprit in fiecare luna o garantie baneasca ,acum directorii ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie de la fostul angajator ramona maria ramona maria Buna, ce trebuie sa fac sa imi recuperez garantia de la un fost angajator? mentionez ca nu mai lucrez la el din august anul trecut. in toata perioada in care ... (vezi toată discuția)