avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu vecinul

Buna ziua,

Numele meu este Barbu Edina, din Oradea, divortata mama unei fetite de 7 ani.
Va contactez in legatura cu o problema pe care o am cu vecinul de la et. 3, eu fiind la et. 4. Problemele au inceput anul trecut cand am cumparat apartamentul respectiv. Ca orice om normal, am inceput renovarea apartamentului. Vecinul dedesubtul meu este pensionar si dat fiind ca este in varsta am incercat de la inceput sa fiu respectuoasa cu el, dar este genul de om cu care nu se poate.
Apartamentul meu are 3 camere, 2 balcoane, dubla orientare. Balconul de la dormitor a fost inchis cu termopane, aceasta schimbare fiind necesara nu numai din cauze estetice ci si din cauza economisirii energiei termice, inchiderea balconului fiind realizata de vechii proprietari cu rama de fier si sticla, care de 25 de ani de cand a fost blocul construit nu a fost schimbat.

Vecinul meu, m-a reclamat la Primarie pentru faptul ca mi-am inchis balconul, am primit amenda si lucrarile au fost oprite pana cand am obtinut Autorizatie. Dupa ce am intrat in legalitate, o perioada de asteptare cam de 2 luni, am reinceput lucrarile. Vreau sa precizez, ca apartamentul la casa pe care l-am vandut ca sa iau acest aprtament a trebuit sa-l pun la dipozitia noilor proprietari, iar eu practic n-am avut unde merge din cauza ca nu s-au putut finaliza lucrarile de renovare.

Problema vecinului meu este faptul ca din cauza termopanelor s-a lasat balconul lui. Eu am avut un proiect de respectat, pe care l-au respectat muncitorii. Eu ca femeie, recunosc ca nu ma pricep si nu am stat langa ei in fiecare minut.

La inceputul acestui an, am primit o plangere de data aceasta de la Inspectoratul Teritorial in Constructii si dupa un control facut la apartamentul meu si al D-lui vecin, au dat verdictul sa imi refac balconul. Sa mai scot din stratul de sapa si sa-l inlocuiesc cu izolatie. Ca sa evit discutiile cu vecinul meu, am sa fac aceasta renovare cu toate ca situatia mea materila imi permite foarte greu acest lucru.

Motivul, pentru care va deranjez este de fapt, pretentiile vecinului, cum ca eu sunt obligata sa-i fac reparatii si la balconul lui, pe motiv ca eu sunt vinovata pentru ca s-a lasat. Dansul nu a avut autorizatie de inchidere a balconului, pe acea vreme acum 25 de ani si de atunci nu a facut nici un fel de renovare a balconului. Vreau sa precizez ca este intr- stare groaznica. El nu are cumva obligatia sa-si intretina si sa faca lucrari de reparare la balconului??? Face parte din apartamentul lui...

Va cer scuze pentru aceasta scrisoare lunga dar am vrut sa aveti toate informatiile necesare ca sa imi puteti da un sfat

Cu deosebit respect,
Barbu Edina
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 15:29, 23 Aprilie 2009
Stimata doamna, shapa ce s-a asezat pe balconul dvs are o anumita greutate care probabil ca a afectat structurile de rezistenta ale balconului vecinului de la etajul 3. In conditiile in care ati primit avertisment si de la Inspectia in Constructiii cu privire la acest aspect, atunci va trebui sa executati de indata reparatia si asupra balconului vecinului si sa scoateti shapa de pe balconul dvs. datorita greutatii acesteia. Altfel, exista riscul sa se surpe balconul dvs si al vecinului, sa existe victime omenesti, si sa ajungeti si la inchisoare pentru vatamare su ucidere din culpa si distrugere si cate mai pot fi in urma unei astfel de catastrofe. Deci, trebuie sa tratatai problema cu foarte multa seriozitate si raspundere, altfel platiti chiar cu propria libertate daca nu poate chiar cu prorpia viata. In Germania s-a intamplat cu doi ani in urma ca un balcon s-a prabusit si au murit trei oameni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme infiltratii balcon radu mihaela radu mihaela sunt din constanta si am o problema cu cele doua balcoane ale apartamentului. Datorita infiltratiilor din balconul vecinului de deasupra care are balcoanele ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcoane danuttan danuttan Ca orice om normal (zic eu) si grijuliu cu banii de intretinere,am inchis balcoanele cu termopan.Proprietarul de deasupra mea nu vrea sa-si inchida si el ... (vezi toată discuția)
Balconul vecinului,foarte deteriorat sonia28 sonia28 Buna seara, Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in ... (vezi toată discuția)