avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare - cumparare

Buna ziua ,
As dori sa supun atentiei o speta neclara mie :
- la intocmirea unui act de vanzare -cumparare pentru o casa , cumparatorii au fost trecuti astfel " vindem fiicelor si respectiv ginerelui , A.C. necasatorita si C.L.si C.N. in indiviziune si in parti egale , o casa compusa din ... " Va rog sa-mi spuneti care este cota fiecaruia ? Cum se imparte aceasta casa : e vorba deci de o vanzare catre doua fiice , una necasatorita iar cealalta casatorita .

Multumesc mult pentru un raspuns .

Cu stima
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 16:48, 5 Martie 2014
Va multumesc pentru raspuns, cu siguranta nu se va ajunge la mediere intrucat suntem deja in proces pe rolul instantei . Partea adversa (cea in care exista si fiul din partea sotului decedat e o persoana cu care nu exista sa te poti intelege) .In afara casei mai exista si pamant in jurul casei precum si alte loturi extravilane. Cauza e mult mai complexa , in ultimii 3 ani aceasta s-a erijat in proprietara casei si a pamantului in baza unei facaturi de inscris sub semnatura privata prin care cealalta parte ar fi cedat totul in schimbul unei sume de bani , lucru nerecunoscut de instanta printr-o decizie la recurs irevocabila . Daca timp de 3 ani a obtinut foloase insusite numai de aceasta ( exista martori , declaratii la politie ) se poate cere in instanta la dezbaterea succesiunii ca veniturile obtinute ( eventual in baza unei expertize ) ca acestea sa poate fi considerate ca sulta in natura in favoarea celeilalte parti ?
Inca o data cu stima
Daca se poate face dovada acesturi foloase (venituri) necuvenite, cu siguranta instanta va lua in calcul cererea dvs. in acest sens. Ramane insa de vazut daca in urma evaluarii bunurilor, suma va fi suficienta, sau va fi scazuta din total, ramanand un rest pe care sa-l platiti.
Sunt insa multe presupuneri in acest moment, e greu de prevazut ce va considera instanta.
Inca o data va multumesc pentru raspunsul prompt .
Vom vedea ce va decide instanta .

Cu toata stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

iesire din indiviziune - casa cumparata asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o speta : - pe fondul unor neintelegeri dintre mama mea si sora acesteia legate de o mostenire s-a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare casa romex romex Parintii mamei mele au considerat sa vanda casa la doua fiice : una necasatorita , cealalta casatorita . La momentul cumpararii au semnat pe contract toti ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila KARRINA KARRINA Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica). In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)