Birou_de_Mediator a scris:
Mandatarul unei parti, conform procurii, trebuia sa obtina 5000 euro sulta (partaj), dar in urma negocierii din cadrul medierii, a obtinut 7000 euro. Acordul de mediere a fost depus la instanta pentru consfiintire, impreuna celalalte inscrisuri si cu cererea de hotarare de expedient, iar instanta dupa ce le-a analizat, a respins acordul intrucat acesta a excedat vointa partilor.
Cerule mare!
...voinţa PÃRŢILOR (la plural)...
In mediere părţie ..."e" DOUÃ fraţilor! (sunt cel puţin două părţi în mediere). Iar Acordul de mediere este rezultatul VOINŢEI părţilor!
Ori aici instanţa ...a intrat cu bocancii exact PESTE VOINŢA PÃRTILOR din acordul de mediere.
Dar în special a nesocotit voinţa celeilalte părţi (cea care nu a dat o procura, dar a semnat un acord de mediere).
Instanţa a dat întâietate unei ... tâmpenii de procură scrisă ...cu picoarele de către UNA dintre părţi (că nu aşa se scrie o procură cu care vrei sa te aşezi la masa negocierii!), nesocotind voinţa PÃRŢILOR din acordul de mediere.
Procura reflecta doar voinţa UNEIA dintre părţi (aia care a scris-o) si conţinea doar cât credea ea că poate obţine, la vremea când a scris-o (adică înainte de a se aşeza la masa tratativelor).
Ce-am făcut cu VOINŢA celeilate părţi? Am subordonat-o conţinutului ...de 2 lei a unei procuri scose din puţul gândirii cui a scris-o!?
Fară acordul de mediere, procura aceea putea fi ...pusă-n ramă (ca să mă exprim elegant). Prin ce minune a ajuns să fie mai importantă decât acordul de mediere?
Preţul (sau sulta) nu se raporteaza numai la valoarea lucrului, ci si la SUBIECTIVISMUL părţilor!
~ final discuție ~