avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale cu ipoteca

Buna ziua,am o problema in legatura cu un credit pe care l-am contractat anul trecut si care este cu o dobanda marja + libor chf. Luna trecuta am primit o adresa prin care mi se spune ca datorita conditiilor internationale sunt obligati sa mareasca marja cu 2%.Am citit despre clauza abuziva si procesul castigat de cineva din Buzau cu hotarare definitiva.Ma intereseaza daca cineva poate sa-mi dea un sfat sau sa-mi recomande un avocat.Cred ca daca am fi mai uniti impotriva abuzurilor la care suntem supusi de catre banci am avea de castigat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: infoleg , utilizator 21:50, 1 Iunie 2009
Poti sa reclami linistit la OPC.Iti va folosi daca mergi in justitie.Nu vor lua in seama scrisoarea ta,iti vor raspunde ca atunci cand situalia se va schimba iti vor micsora marja.Ai vazut tu ceva in Romania care odata marit s-a micsorat? ««««««Mai ales ca ei nu spun in raport cu ce indicator au marit marja tocmai ca sa nu le ceri micsorarea atunci cand acel indicator se micsoreaza.Consulta un avocat.Tinem legatura.
Sunt curios ce sfaturi primesc din acest forum la ceea ce am scris deja.
Bineinteles ca putem sa-i chemam in justitie. Dar ce vom obtine? In cazul buzoianului care a castigat in justitie,instanta a decis rezilierea contractului si plata integrala a sumei (intr-adevar mici) fara comisionul de rambursare anticipata.
Ma intreb daca ii chemam in instanta ce vor face:
- eu sunt din provincie, ii chem in orasul meu iin instanta, dar in contractul de credit semnat la art.8.2 "orice litigiu in legatura cu prezentul contract care nu s-a putut solutiona amiabil intre parti, va fi solutionat de instantele judecatoresti din Bucuresti"; rezulta ca ma vor muta cu procesul in Bucuresti nu? aceasta inseamna onorarii de alt nivel pt avocatii ce ma reprezinta in Buc.;
- eu imi voi permite un avocat, banca o armata de avocati care vor tot prelungii termenele si bineinteles pot si castiga (de multe ori am vazut ca justitia e cu ochii deschisi nu "oarba" si se uita cine te reprezinta). Astfel dupa o gramada de termene iti mai imputa si niste cheltuieli de judecata ca onorariu al echipei de avocati ai banci de ... ; avem sanse in fata acestor banci ce-si permit aproape orice?
- daca instanta imi da totusi castig de cauza dar imi reziliaza contractul nu castig nimik! Va trebui sa fac repede o refinantare care in conditiile de azi si de dobanda ies mai scump. Ii poate instanta obliga sa mentina ratele conform scadentarului pana la finalizarea contractului?

Cum vedeti ca se va desfasura aceasta judecata?
Am facut reclamatie la OPC si astazi m-au chemat cei de la banca si mi-au spus ca daca nu sunt de acord cu marirea MARJEI trebuie sa lichidam imprumutul pentru ca ei sunt in pierdere.Ma forteaza sa inchei un act aditional. Ce ma sfatuiti?
Mama ce tupeu! Joaca la intimidare, totul sau nimic.
Sunt in situatia ta, doar ca pe mine inca nu m-au chemat. Deci astept si eu un sfat!

Cateva intrebari, poate cineva ne va ajuta:
- banca are dreptul sa ne forteze cu astfel de santaje?Cum adica ei sunt in pierdere? Am sa argumentez: de exemplu eu am luat creditul la dobanzile din contract in 2007. O banca din cate stiu isi lichideaza imprumutul ce l-au faut in CHF pentru a-mi da mie creditul in 6-12 luni. Deci azi, banca mea (Piraeus) si-a lichidat imprumutul ce l-a facut pt mine. De ce ne ameninta ca azi ei sunt in pierdere? Ca ei azi se finanteaza mai scump pe mine nu ma priveste, sa plateasca noii lor clienti dobanzile mari, eu sunt un client vechi care atunci cand a contractat creditul banca si-a acoperit foarte bine costurile cu dobanzile practicate. Sau nu inteleg eu ceva?
- daca refuzi politicos semnarea actului aditional ei pot mari marja unilateral sau mai rau por solicita rambursarea lui integrala?
- motivarea nu este abuziva? de ce sa acceptam marirea marjei pt ca ei sunt in pierdere? noi nu am fost si suntem in pierdere datorita riscului ce ni l-am asumat in CHF prin variatia acestuia la cursul valutar? dupa cum va mentionasem, am inceput plata ratelor cu un echivalent in lei de 1000lei ajungand azi la 1250 lei. daca ei maresc cu 2% marja, voi plati 1600 lei.

Eu sunt sigur ca ei sunt in profit bine de tot cu creditele noastre si sunt acoperiti cu cele 4% marja dar sunt hapsani si vor pielea de pe noi, mai vor inca 2% peste cele initiale!
E cineva aici cu cateva solutii?
ina 13, iata un raspuns:

"Sa-ti faca o propunere in scris cu varianta lor si argumentele, exemple in cifre pe care sa potio sa le urmaresti in timp. Si o iei spre studiu.

Nu exista o clauza in contract prin care ei pot anula contractul ptr ca nu le mai convine dobanda. Este o intimidare. Asa ca daca nu vor in instanta sa lase contractul asa cum a fost semnat.
Asta vor cu siguranta dar si creerea unui precedent. Roaga-i sati spuna cum au stabilit in momentul semnarii si cum au ajuns la majorarea de 50%?
Poate nu ar strica sa inregistrezi convorbirea…"

vezi:
[ link extern ]
[ link extern ]

Poate te ajuta de asemenea!

P.S. Creditul tau este tot la Piraeus Bank?

Alte discuții în legătură

Notificare 2% plus alexteo alexteo Buna seara am un credit de nevoi personale cu ipoteca in urmatoarele conditii: moneda CHF; dobanda: variabila, calculata in functie indicele de referinta si ... (vezi toată discuția)
Banca isi mareste marja cu 50% infoleg infoleg Am contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca la o banca greceasca in mai 2007 in CHF cu ajutorul caruia am achizitionat un apartament pentru ... (vezi toată discuția)
Modifcare dobanda credit mmem mmem Buna ziua, In anul 2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in CHF. [b]In contractul din 2007 am urmatoarele articole despre Dobanda[/b]: La ... (vezi toată discuția)