La inceputul anului 2013 s-a acordat persoanelor in drept, pensionate conf.legii 19/2000, punctaj suplimentar pentru activitatea in cond. deosebite. O data cu acesta, nu trebuia majorat si stagiul total de cotizare realizat prin adaugarea stagiului aferent cond. deosebite, de 3 luni/ an ?( Asa cum s-a procedat si pt. gr. I si II, si e mentionat in pct F din decizia conf. L19). Dupa adaugarea punctajului, nu mi s-a majorat stagiul total. Influenteaza stagiul aferent, cuantumul pensiei?
Stagiul aferent s-a acordat la deschiderea drepturilor.
Punctajul suplimentar se acorda la punctajul realizat in grupa superioara de munca.
Stagiul aferent nu influienteaza punctajul suplimentar.
Am 14 ani gr. II si 6 ani cond. deosebite. Stagiul aferent gr. I si II este 3 ani si 6 luni, conf. pct. F, decizie pensie. La deschiderea drepturilor (in 2010 ), s-a acordat stagiu aferent doar pt. gr. I si II ! Am inteles ca nu aduce beneficii, totusi, nu se considera, o perioada de stagiu aferent si pentru conditii deosebite ? Si L 263 stipuleaza parca , asa ceva. Multumesc.
Cu ce v-ar ajuta daca s-ar trece in decizie inca un stagiu aferent de 1 an si 6 luni ?
Stagiul aferent ajuta la indeplinirea conditiei de stagiu.
Pentru conditii speciale nu se acorda nici stagiu aferent,nici punctaj suplimentar.
Vi se pare corect ?
Pai,nu mi se pare corect...... cum ati formulat. ''Pentru conditii speciale nu se acorda nici stagiu aferent, nici punctaj suplimentar''. Punctaj suplimentar pentru conditii deosebite s-a acordat (conf.art.100a din L 263, art. prorogat pana in ian 2013), dar probabil ca noua lege nu prevede si stagiu aferent. Asta era intrebarea mea, si chiar daca la mine nu schimba nimic, poate fi de folos cuiva. Multumesc.
Pentru conditii deosebite s-a acordat punctaj suplimentar incepand cu 01/01/2013 prin aplicarea art.169(6)din legea 263/2010.
Pentru conditii speciale exista un vid legislativ.