Buna ziua
Doresc sa cumpar o casa iar proprietarul are in tinere un batran(care va mai sta in casa inca 30 de zile dupa ce semnez eu contractul de vanzare cumparare cu proprietatra).Intrebarea mea este daca il pot scoate pe acesta din casa in cazul in care proprietara paraseste tara iar batranul nu mai are pe nimeni(batranul are mutatie in acesta casa)
Cum il are in "tinere "? Poate batranul are un contract de intretinere sau si un drept de abitatie.
Nu acceptati asa ceva daca nu vreti sa va judecati cu batranul pt evacuare.
proprietara a spus ca intr-o luna il va lua de acolo....in cazul in care nu face asta am sa-l scot eu afara....intrebarea este daca sunt obligat sa il tin prin lege.
Pentru a primi un raspuns cat mai exact la problema dvs, ar trebui sa ne spuneti in ce conditii sta acolo acea persoana.
Proprietara de la care cumparati a cumparat imobilul de la acea persoana? Daca da, atunci ce clauze sunt inserate acolo cu privire la dreptul acelei persoane de a locui acolo?
stiu doar ca aceasta casa nu a fost a acestui batran si ca a fost castigata tot prin aceeasi metoda insa cu o alta persoana care a decedat....batranul ce sta in aceasta casa este doar o alta persoana pe cara proprietara il are in tinere(probabil are lutatie aici deoarece pensia lui vine aici...mentonez ca acesta nu apare CF)
Cine este titular actual in CF? La rubrica Sarcini,apare inscris un drept de abitatie(uzufruct),pe numele batranului sau altcuiva?Cercetati actele chiar si din urma ,nu intreprindeti nimic pe promisiuni.Sau intelegeti-va cu propretarul sa incheiati contractual peste o luna cand zice ca il va lua pe batran,dar si atunci numai daca titular este persoana care doreste sa vanda si nu sunt sarcini in CF.Oricum niciun notar nu ar incheia un contract in conditii de acte neclare.
Uzufruct?
georgianaion16
Buna seara! Vreau sa imi cumpar un apartament si pe un site specializat am gasit o oferta : un apartament cu 2 camere la un pret avantajos, am sunat si am ... (vezi toată discuția)