avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare de la centrala termica de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare de la centrala termica de bloc

Buna seara,
Am urmatoarea situatie:
un bloc cu 36 apartamente cu centrala de bloc a primit solicitarea de la trei proprietari de a se debransa si de a-si monta centrale individuale, de apartament.
Cererile au fost refuzate intr-o prima faza de presedinte.
Intrebarile:
1.Care sunt conditiile tehnice si legale de a se debransa pentru respectivii?
2.Ce temei legal are presedintele sa refuze cele trei solicitari?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 21:21, 26 Martie 2014
Atata timp cat cei ce doresc debransarea isi asuma responsabilitatea echilibrarii hidraulice si au un proiect pentru instalarea unui sistem alternativ de caldura realizat de catre o firma autorizata va fi greu sa gasiti o motivatie pentru a refuza debransarea . Pe de alta parte ,ei ar trebui sa contribuie in continuare material la costurile de functionare-intretinere ale centralei aceasta fiind parte comuna. Vor accepta oare?
Eu va sugerez sa intocmiti un proiect de decizie a comitetului executiv intitulat "Conditii de debransare". O sa discutati acest proiect cu membrii comitetului, aduceti imbunatatiri si apoi adopatati-l ca decizie a comitetului.
Cand apare cererea de debransare impuneti proprietarului as se conformeze acestui regulament.
Acesta poayte cuprinde, de exemplu, cateva conditii:
- debransarile se pot face numai in sezonul cald (mai-septembrie)
- soliociatantul debransarii va achita catre asociatie toate debitele restante si cele curente pentru a primi acordul de debransare
- soliciatntul va achita suma de 1000 lei catre asociatie ca taxa de debransare; din sumele incasate in acest fel se va realiza echilibrarea hidraulica...
- solicitantu se obliga sa asigure o temperatura de minim 18 grade in apartament si sa faca dovada instalarii unui alt sistem de incalzire.
- debransatul va contribui la plata lunara a cotei repartizate tuturor apartamentelor pentru incalzirea spatiilor comune
- si asa mai departe...

Intocmiti un formular pe care solicitantii sa-l completeze cu date, angajamente, cifre, semnaturi...
Multumesc pentru tot ajutorul!
Multumesc, Adrian Tot =D>:coffee:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata lilinicula lilinicula Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)