avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie cu HANDICAP cu insotitor in Grecia si pensie cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie cu HANDICAP cu insotitor in Grecia si pensie cu INVALIDITATE cu insotitor in Romania se poate?

Buna ziua , va deranjez in numele tatalui meu in legatura cu problema lui.In Romania a muncit pana in anii 90" 15 ani 10 luni dupa anii 90" pana in prezent a muncit in Grecia ... pe fondul stresului oboseli a facut comotie celebrala foarte grava.Conform analizelor medicale si a cartii de munca de acolo a iesit cu pensie handicap de 95% + insotitor.Am revenit in tara unde am facut foarte multe internari in spitale la sectia "RMFB" sectia recuperare,si conform actelor de externare am depus actele pentru pensionare pe caz de boala in limita varstei de pensionare>Aici in tara a obtinut decizia de pensionare privind acordare pensiei de invaliditate cu insotitor.
Intrebarea mea este daca are legatura una cu alta ma refer aici la insotitor...adica daca ia de aici (tara) indemnizatie de insotitor se poate pierde cea din grecia?sau daca ia in Romania pensie de invaliditate poate pierde pensia de handicap din grecia?
Desi ma indoiesc sa fie asa...(dupa logica mea) anii munciti in tara nu se calculeaza cu anii munciti in grecia...Va rog explicati-mi si mie .....
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate dupa pensie pentru limita de varsta? mar24a mar24a Buna ziua,se mai poate beneficia de pensie de invaliditate daca o pers beneficiaza deja de pensie de limita de varsta? boala a parut si internarile sunt dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala mentinuta pe nedrept dodopch dodopch Buna ziua, am o intrebare.. eu lucrez in Italia si am un coleg care in Romania e pensionat de foarte mult timp pe caz de boala, anual in lunile mai-iunie merge ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gr. 1 mai mica decat cea gr. 2 micristina09 micristina09 Buna ziua Va rog mult sa ma ajutati. Fiica mea este nevazatoare. La varsta de 34 de ani a fost pensionata pe caz de boala gr 2 revizuibil si i s-a acordat o ... (vezi toată discuția)