Buna ziua , va deranjez in numele tatalui meu in legatura cu problema lui.In Romania a muncit pana in anii 90" 15 ani 10 luni dupa anii 90" pana in prezent a muncit in Grecia ... pe fondul stresului oboseli a facut comotie celebrala foarte grava.Conform analizelor medicale si a cartii de munca de acolo a iesit cu pensie handicap de 95% + insotitor.Am revenit in tara unde am facut foarte multe internari in spitale la sectia "RMFB" sectia recuperare,si conform actelor de externare am depus actele pentru pensionare pe caz de boala in limita varstei de pensionare>Aici in tara a obtinut decizia de pensionare privind acordare pensiei de invaliditate cu insotitor.
Intrebarea mea este daca are legatura una cu alta ma refer aici la insotitor...adica daca ia de aici (tara) indemnizatie de insotitor se poate pierde cea din grecia?sau daca ia in Romania pensie de invaliditate poate pierde pensia de handicap din grecia?
Desi ma indoiesc sa fie asa...(dupa logica mea) anii munciti in tara nu se calculeaza cu anii munciti in grecia...Va rog explicati-mi si mie .....
Multumesc.