avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reductiunea liberalitatilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reductiunea liberalitatilor

Tatal a decedat .Cu ultima sotie au cumparat o casa.In contractul de vinzare cumparare(in care sant amandoi titulari) au specificat ca provenienta banilor pentru aceasta casa ,erau din vanzarea unei case care a fost proprietate a sotiei.Eu si cu fratele meu,noi fiind singurii copii al decedatului.Continutul acestui contract consideram ca este o donatie deghizata cu scopul sa ne dezmosteneasca.Putem cere reductunea liberalitatilor?Reductiunea va fi valabila si pentru alte bunuri mobile si imobile donate inaintea decesului(perioda in care defunctul cu varsta de70 ani a fost si handicapat gradul1 deci usor de influentat)?
Cel mai recent răspuns: ContSters305985 , utilizator 14:12, 30 Martie 2014
o actiune in simulatie e mai corecta intemeiata si pe imprejurarea preconstituirii inscrisului privat ( secret)...
asta daca aveti dovezi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Specificari in contractul de vanzare cumparare obiectul mostenirii. jstefan jstefan Tatal a decedat .Cu ultima sotie au cumparat o casa.In contractul de vinzare cumparare(in care sant amandoi titulari) au specificat ca provenienta banilor ... (vezi toată discuția)
Casa bunicilor moniqe moniqe Bunicii mei au 4 copii dintre care unul a decedat, mai exact mama mea, acum bunici vor sa imi lase mie casa, cum se poate proceda? trebuie neaparat act ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare floridelotus floridelotus Buna ziua! Spuneti-mi va rog un act de vanzare -cumparare facut de un parinte catre un fiu in defavoarea celuilalt,poate fi atacat in instanta?In acest caz ar ... (vezi toată discuția)