avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare copil din relatie extraconjugala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare copil din relatie extraconjugala

buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga sa-mi trec copilul din relatia extraconjugala pe numele sotului. vreau sa stiu daca exista alta posibilitate de a inregistra copilul pe numele tatalui biologic . copilului inca nu i-am facut certificat in speranta ca poate se gaseste o posibilitate sa poarte numele tatalui biologic . multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
cristina130, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrumilan04 , utilizator 18:04, 17 Mai 2021
Nu exista aceasta posibilitate, actiunea va fi in instanta, aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca. Sotul va trebui sa se prezinte sau macar sa depuna o intampinare.
Buna seara!
Am avut o căsnicie de 5 ani care sa încheiat printr-un divorț și am primit definitiva acum o săptămâna.Sunt despărțită in fapt de fostul soț de aproximativ 3 ani.Eu mi-am întemeiat o noua familie din care rezulta un copil de 8 luni..
Copilul este născut in Anglia și poarta numele de familie a actulalului meu prieten adică este și recunoscut de el acolo in Anglia.Eu am venit in țara pentru a încheia divorțul după care va trebui sa ii fac Certificat Românesc celui mic și problema este ca cel mic va lua numele fostului soț deși el poarta numele actualului...Se poate face lucrul acesta?
Adică cel mic are deja trecut ca tata pe tatăl lui biologic...
Pot sa dovedesc cumva cu definitiva și faptul ca copilul are tata in Certificat și sa nu mai întâmpin problema cu Tăgada Paternității ?
Va rog din suflet ajutați-mă cu un răspuns sunt in disperare pentru ca nu mai pot pleca din țara cu cel mic și eu ar trebui sa ma reîntorc la locul de munca din Anglia.
Va mulțumesc pentru eventualul răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am ... AnaMariaNeacsu AnaMariaNeacsu Buna ziua! Am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am revenit la numele dinainte ( fostul soț este tatăl biologic al copilului). M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)