Probabil ca unii dintre noi se vor distra la acest subiect dar e trist ce se petrece, chiar daca, probabil, se intampla frecvent si la altii.
Eu nu am avut pina acum un an experienta cu sedintele de bloc.
De un an de zile ma implic si particip la toate. La aceste sedinte vin, mereu, 4 sau 5 indivizi, oameni care sunt membri ai comitetului si presedinta care:
- birfesc pe proprietarii absenti, vorbesc urit despre ei
- nu urmaresc nici un subiect
- nu voteaza
- fac poante de foarte proasta calitate si rid continuu de subiecte fara valoare pentru sedinta (Misto-uri ieftine, de mahala, la adresa unuia sau a altuia, altii decit ei, desigur).
Oamenii cu bun simt din bloc nici nu mai participa la aceste sedinte, din acest motiv, li s-a facut sila.
Daca le spui ceva, sar si injura, vorbesc urit, te iau la misto si nu-ti mai vine sa spui nimic.
Noi toti stam si ne uitam, nu ne vine sa credem de ce tupeu au.
Nu stiu ce ar fi mai bine de facut, poate v-ati confruntat si dvs. cu aceasta situatie.
Eu una nu merg la sedinte pentru a-mi pierde timpul si a birfi, am altele de facut. Nu stiu cum ar putea fi adusi la subiect si sa inceteze cu mahalaua.
Daca ei sunt in conducerea asociatiei (pentru ca nu a dorit nimeni sa fie si ei au acceptat) si fac asta... atunci ... nu stiu daca se mai poate face ceva.
Ah, uitam sa spun ca la activitatea asociatiei, la ce ar trebui ei sa faca pentru bloc au un mare 0. De luni de zile nu au facut ABSOLUT nimic. Desigur ca ar trebui schimbati insa... nu va dori nimeni sa fie in locul lor si ei pe asta se bazeaza cand au o asemenea atitudine de sfidare.
Multumesc.
Se intampla la fel in majoritatea asociatiilor de proprietari.drept pt care acest comitet de bloc...de asociatie , este si satirizat ( urmariti grupul ,,voua" si veti descoperi ).Va asigur ca oamenii care accepta astfel de functii, isi doresc aceasta datorita plictisului..poate sunt pensionari, poate ca nu au avut ocazia in viata de a fi promovati pe la serviiciile pe care le-au avut, iar acum se simt si ei putin sefi...Si cei care merg la sedinte...sunt intr-un fel acelasi gen de oameni.Personal, am fost la o singura asemenea sedinta.De atunci , nu imi mai doresc sa particip vreodata. Fiindca oricum, daca ridici o problema( iar probleme, sunt o gramada) , ei nu inteprind nimic. Nici peste ani de la data la care le-ai sesizat problema.Asa ca, mai bine folositi-va altfel timpul:)
Mistouri ieftine, ironii.... PARFUM !!!. Sa vedeti la mama mea in bloc ( media de varsta acolo 70 ani) batai cu pumni si picioare, injuraturi, blesteme... Protagonistii- pensionari de 50-80 ani, care stau acolo de peste 50 ani impreuna. Si asta se intampla cu politia si primaria sect.2 de fata. Motivul, acelasi comitet care face legea cum vor, daca cineva cere explicatii pentru ce o garsoniera cu 2 persoane plateste intretinere de 480 ron, i se pune pumnul in gura la propriuu.
Sa nu credeti ca nu au fost reclamati la toate forurile posibile, au fost dati in judecata si au pierdut, EI SI? Fac tot cum vor!
Se poate face un comitet de initiativa care sa convoace adunarea generala si sa se aleaga alt comitet, si mai ales alt presedinte de bloc. Asta, daca vin suficienti locatari, mai multi decat grupul vesel si prin vot ii elimina!
Succes!
Aveti un catel foarte frumos.
Da? Se intampla si mai rau?
Pai asta e solutia, sa vina mai multi oameni seriosi si sa fie inlocuiti.
Dar si daca au pierdut in instanta nu platesc daune sau ceva? Nu-i arde la buzunar?
Eu ma duc la sedinte pentru ca mi-e teama de prostiile pe care le pot face si pentru care sa suferim cu totii.
Ca nu fac nimic e vina noastra, parerea mea.
Ar trebui amenintati cumva si poate atunci ar face treaba.
Dar daca lumea nu vine la sedinte...
Ce sa mai zici?
Nici mie nu prea imi mai vine sa ma mai duc dar nu e corect... exact asta asteapta!
:((
Daca lasati lucrurile sa mearga asa in continuare inseamna ca va place.
Luati atitudine. Afisati data sedintei de comitet (presupun ca sunteti membra a comitetuli executiv chiar daca ati ascis de sedinte de bloc). Afisati deciziile luate in comitet . Chiar daca sunteti singura din comitet care vrea sa faca ceva bun, contructiv, puteti sa faceti macar prin informarea si mobilizarea celorlalti proprietari.
Spuneti ca acestia nu fac nimic. Nu incaseaza cotele de intretinere ? Nu achita furnizorii? Nu fac listele de plata lunar? Nu intretin curatenia ? Nu remediaza avariile? Nu fac nici reparatiile ? Nu depun declaratiile la finante, pensii, ITM, CAS, CASS ?
Atunci e clar ca nu fac nimic!
Sunteti in eroare. Nu sunt membra a nici unui comitet executiv si la noi in bloc comitetul nu face ce ati enumerat dvs. ci firma de administrare. In legea 230 nu scrie nicaieri ca ce spuneti dvs. revine in sarcina comitetului executiv.
Din pacate nu am ce decizii sa afisez.
Abuz in serviciu
tomasso
Reprezinta un abuz atitudinea presedintelui asociatiei de proprietari de a interzice autoritar participarea membrilor asociatiei la sedinta com. executiv ... (vezi toată discuția)