avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau Concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau Concediere?

Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situatie: lucrez de aproape patru ani la o firma din alta localitate, eu fiind agent de vanzari "van sell" pentru zona din care face parte si judetul meu de resedinta; am fost platit la negru in tot acest timp adica pe langa salariul din CIM mai primeam o anumita suma si inca un procent din vanzari, tot la negru; de asemeni, s-a retinut lunar o suma drept garantie materiala, tot din acei bani calculati la negru, care in acest moment este consistenta; am acceptat acest sistem pentru ca regula era simpla "cui nu-i convine poate sa plece" si am nevoie de servici avand familie; acum mi-am gasit altceva de lucru si doresc sa plec, sunt constient si perfect de acord cu preavizul de 15 zile pe care trebuie sa-l acord firmei conform CIM, dar cand am spus sefului ca-mi dau demisia dar ca doresc sa-mi inapoieze si garantia (neavand lipsuri in gestiune sau alte probleme) am fost facut in fel si chip la telefon si intr-un final mi s-a spus, doar telefonic, ca voi fi concediat! Intre timp mi s-a interzis, din nou doar telefonic, sa mai reprezint firma prin vizite la clienti, sa mai fac facturi sau sa mai incasez bani. Am fost sunat apoi de cineva de la HR pentru a fi anuntat ca nu voi mai fi concediat dar mi se cerea sa-mi depun demisia - am spus din nou ca o depun doar daca mi se elibereaza si garantia, lucru refuzat din nou. Au trecut trei zile si nu s-a intamplat nimic, seful nu da niciun semn iar daca sun imi inchide. Mi-e teama sa nu se foloseasca de aceste tertipuri pentru a cere apoi desfacerea CIM pentru absenta nemotivata de la servici. As dori sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe fiindca as vrea, totusi, sa-mi recuperez si banii de garantie si salariul aferent lunii Martie inca neincasat. Pot sa-i fortez cumva sa-mi dea banii? Are vreun rost sa fac sesizari la ITM sau Fisc sau ma ingrop si pe mine odata cu ei pentru prestarea muncii la negru? Pot macar sa anunt la ITM ca mi s-a interzis sa imi desfasor activitatea?
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2014
mikibv, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere Srb Srb O persoana lucreaza la o firma particulare. Este platita oficial cu o suma mica si neoficial restul. Persoana respectiva este data afara fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Preda Dragos Preda Dragos Daca o persoană nu a semnat pana acum contractul de munca este legată de firma angajatoare? Poate pleca oricand fara demisie sau preaviz? Multumesc:) (vezi toată discuția)
Concediere abuziva onicutza onicutza buna ziua! am si eu o problema,ma poate ajuta cineva cu un sfat??sunt agent vanzari la o firma de distributie,lucrez de 3, ani de zile.saptamana trecuta seful ... (vezi toată discuția)