avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Deocamdata DNA salta un judecator si il baga la parnaie (fara probe, evident) exact in ziua in care acel judecator trebuia sa se pronunte intr-un anumit dosar. Restul e can-can.
Da, restul e can-can... dar nu e destul să constatăm aceasta.
Asta se pare că e mai greu de înțeles.

Problema nu e nici la DNA nici la Ponta nici la Băsescu nici oriunde altundeva, ci e la noi, adică la fiecare dintre noi,

Din păcate nimeni, (nici cei care au postat aici) nu acceptă (și nici măcar nu înțeleg) că ar putea să facă ceva pentru a schimba situația.
Toată lumea continuă să caute vinovați și chiar să fie convinsă că știe cine e vinovatul.

Păcat.
Atâta timp cât nu se va incerca să se facă ceva ci se va aștepta din partea altora să se întâmple o schimbare... lucrurile nu se vor schimba.

Până atunci... fiecare are ceea ce merită.
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:


Problema nu e nici la DNA nici la Ponta nici la Băsescu nici oriunde altundeva, ci e la noi, adică la fiecare dintre noi,



problema nu e niciodata la populatie ("la noi, adică la fiecare dintre noi").

nu e macar valabil nici intr-un srl, o firma, intreprindere, cum i-o zice... niciodata problema nu la "muncitori" daca entitatea aia, ca ansamblu, are probleme (e falimentara)...

problema nu e niciodata la populatia unei tari.
lee_vue a scris:

problema nu e niciodata la populatia unei tari.


Problema e întotdeauna la cei care aleg. Populația unei țări culege roadele votului democratic pe care-l dă celor aleși. Aleșii reflectă educația și nivelul de cultură a alegătorilor.

Atâta timp cât se alege după criteriile impuse prin manipulare de televiziuni și de cei care dau doi mici și o bere, lucrurile nu se vor schimba.

Nu confundați responsabilitatea populației pentru ceea ce i se întâmplă cu problemele angajaților unui srl. Angajații nu-și aleg patronii.
Populația însă îi alege pe cei care-i face legile și care o conduce.
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
Patrick_, utilizator
problema nu e/n-a fost/nu va fi niciodata la populatie.

la baza bazelor: NU populatia a adus comunistii (nu populatia a schimbat regimul) in 1947.
...
nu populatia l-a mentinut pe basescu in 2009.

nu populatia l-a mai mentinut o data in 2012...

exceptia, care confirma regula, e treaba cu iliescu si fsn-u din 90... dar nici atunci poate n-a fost problema populatiei... pentru ca atunci, in momentul ala, nu era nimic altceva (sau era si altceva, foarte firav insa, fara 'marketigul' necesar) pe taraba pentru a alege.


... nu e nicio confuzie populatia unei tari/angajatii unei firme... angajatii aia, unii, pot sa si aleaga pe cei care sa-i conduca (sunt si angajati asociati/actionat (unii), mai importanti, sau minoritari...)

alti angajati n-au nicio putere in a alege ('patronii')... cum si in randul populatiei e o masa mare care n-alege niciodata (nu se prezinta, ca nu vrea, n-o intereseaza, cum e peste tot in lume)

una peste alta, odata ajunsa puterea la o conducere (oricare ar fi aia, de srl, sau de tara, aleasa democratic, sau impusa - cu forta pur si simplu, sau prin manipulare (inselaciune)), problema pentru nefunctionarea (FALIMENTUL) entitatii e la conducerea entitatii (srl, tara).

niciodata la angajati (actionari, neactionari) sau populatie.





Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
lee_vue, utilizator

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)