avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe câștigurile din pariuri sportive ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe câștigurile din pariuri sportive online

Bună ziua,

Sunt nou pe acest forum și nu știu dacă acest subiect a mai fost discutat sau nu și prin urmare am să rog pe cineva să îmi posteze un link în situația în care există un subiect similar deja abordat.Ceea ce urmăresc să aflu ,se rezumă la plata impozitului pe câștiguri realizate din pariuri sportive(online) care depășesc suma de 600 RON/zi/același organizator și care conform legislației se impozitează cu 25%. Codul fiscal folosește termenul de venit însă nu îmi este clar dacă se referă la o sumă de bani pe care o posed(pe care am retras-o în contul bancar) sau se referă la o sumă de bani câștigată într-o zi ,pe care nu o dețin în contul bancar ci doar în soldul aferent contului de la agenția de pariuri sportive online.Pentru a clarifica această problemă am să o ilustrez prin intermediul a două exemple astfel : un client al unei case de pariuri câștigă săptămânal 250 de euro și la final de lună are un profit total de 1000 de euro[1 pariu pe săptămână cu o miză de 500 de euro pe o cotă de 1,5 care generează pe eveniment un profit de 250 de euro] .Clientul dorește să evite plata impozitelor și realizează lunar 8 retrageri în contul bancar , de 125 euro fiecare (sub 600RON) ,în zile distincte ale lunii astfel încât din perspectiva veniturilor obținute din pariuri sportive,extrasul bancar să ilustreze venituri de sub 600 RON pe zi de la același organizator.Dacă acest proces ar continua pe durata unui an de zile la final clientul obține venituri de 12000 de euro . Dacă procedează în acest fel este sau nu obligat să plătească 25% din suma câștigată sau se aplică un impozit de 16%??O altă situație ar fi una în care câștigurile ar fi de 10 ori mai mari astfel:săptămânal 2500 euro de unde rezultă lunar 10000 și anual 120000;clientul procedează similar ,adică retrage lunar 125 de euro în 8 tranzacții diferite și apoi la final de an va avea 12000 de euro deja retrași și restul de 108000 în soldul casei de pariuri ;apoi retrage această sumă de 108000 euro într-o singură tranzacție și declară la fisc câștiguri de 108000 euro(cu specificații aferente) pentru care va plăti 25 % însă nu menționează nimic legat de cei 12000 de euro. A doua situație este sau nu perfect legală? Pe baza acestor exemple ipotetice ,aș ruga pe cineva de pe forum să îmi zică în ce măsură ele pot fi condamnate sau nu de fisc ,și în situația unui răspuns pozitiv aș dori să știu cum se procedează corect (conform codului fiscal).Aceste două situații mi-au venit în minte după ce am citit niște articole din codul fiscal referitoare la acest subiect
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
horatyus, utilizator
Cel mai recent răspuns: m2008 , utilizator 09:45, 31 Iulie 2014
Sa inteleg ca orice suma castigata si retrasa de la o casa de pariuri online inregistrata in alta tara este impozitabila? De exemplu daca castig 450 de lei intr-o zi si ii retrag pe toti, trebuie sa platesc impozit 16% din suma castigata?
Aceeasi intrebare o am si eu. Daca castig in mod constant cate 500 de lei pe zi timp de o luna, trebuie sa platesc vreun fel de impozit? Si daca da, este impozitabila suma castigata initial sau suma retrasa din contul de pe site in contul bancar?
~ Conținut șters la cerere ~
Joc si eu la o casa de pariuri online si nu am inteles din aceste discutii daca si cum se face plata impozitului pe castigurile obtinute.

Daca joci la o casa de pariuri offline si castigi mai mult de 600 lei vei plati impozit 25% din suma care depaseste 600 lei. Acest impozit se opreste la sursa in momentul platii castigului !

Ce se intampla cand joc la o casa de pariuri online ? Presupunem ca intr-o zi castig o suma de 1000 lei. Aceasta va fi afisata in balanta contului pe care il am la acea casa de pariuri, dar banii nu au intrat efectiv in contul meu bancar, petru ca nu am facut nicio retragere. Joc in continuare acea suma si, sa zicem, pierd toti banii ! Trebuie platit impozit pentru acea suma ?
Dupa parerea mea de nespecialist nu ar trebui sa declar banii si nici sa platesc vreun impozit, pentru ca nu am intrat in posesia lor (nu au intrat efectiv in contul meu bancar, deci nu sunt ai mei). Avand mai sus cazul castigurilor la casele de pariuri offline (retinerea impozitului cand primesc banii), "consider" ca si in cazul casigurilor la o casa de pariuri online ar trebui procedat la fel (sau asemanator): castigul sa se declare si impozitul sa se retina numai daca am intrat efectiv in posesia banilor !!!

Daca poate un specialist sa lamureasca aceasta problema, ar fi super, pentru ca sunt foarte multi care joaca online...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pentru jocuri de noroc si pariuri sportive johnE johnE Buna ziua, Sunt client al unei firme de pariuri sportive inregistrata in Malta.Deoarece activitatea mea de parior este productiva, doresc sa speculez legea ... (vezi toată discuția)
Notificare privind depunerea declaratiei de venit kanai kanai Buna ziua, am primit o astfel de notificare de la ANAF acum aproximativ o saptamana, si nemaiavand de-a face cu fiscul, nu stiu cum sa abordez ... (vezi toată discuția)
Impozit venit din malta mihayyy mihayyy buna ziua , ma numesc mihai si sunt dependent :) , joc poker online pe un pokerroom cu sediu in Malta si care cica [i]\\\'online poker room under a ... (vezi toată discuția)