avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... placuța \\"parcarea interzisa\\" este obligatorie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

placuța "parcarea interzisa" este obligatorie?

In cazul in care cineva parcheaza pe carosabil in dreptul unui gard iar dupa doua ore constata ca i-a fost ridicata masina pentru ca gardul respectiv era de fapt o cale de acces pe care nu se afla nici o placuta care sa atentioneze acest lucru, este legal sa i se ridice masina? Exista vreo lege care sa oblige proprietarii garajelor sa atentioneze existenta cailor de acces spre garaje? nu mi se pare normal sa nu atentionezi existenta unei cai de acces si sa ai pretentia sa nu parcheze nimeni in dreptul ei mai ales in conditiile in care acea cale de acces poate fi luata drept gard.

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 14:28, 19 Aprilie 2014
@iuly
[...]in vorbirea curenta aproape toata lumea foloseste "am parcat" in loc de "am stationat".

Foarte adevarat ce ati spus, dar sa nu facem confuzie intre vorbirea colocviala si exprimarea in scris !



Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Blocare cale de acces auto nesemnalizata Robka Robka Buna ziua. De curand am blocat o cale de acces auto (intrarea intr-o curte), intocmindu-mi-se un proces verbal contraventional pentru asta. De mentionat faptul ... (vezi toată discuția)