avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie temporara copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie temporara copil

In urma divortului de acum 2 ani am obtinut custodia copilului,cu obligatia tatalui de a plati pensie de intretinere.Mentionez ca tatal plateste o pensie de 90 de lei.In momentul de fata ,din cauza dificultatilor financiare,sunt in imposibilitatea de a-mi intretine copilul.As dori sa stiu daca pot ceda custodia temporar tatalui pe o perioada de 1 an,deoarece nu doresc cedarea definitiva.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:56, 4 Mai 2009
Fetita face 9 ani in vara.Tatal ei este asociat unic al unei societati,in contractul lui de munca figurand cu salariul minim pe economie,cu toate ca veniturile lui reale sunt cu mult mai mari.Am depus la judecatorie cerere pentru majorare de pensie,dar nu am avut castig de cauza,deoarece a facut dovada de venituri aducand copie dupa acel contract de munca.Pensia o plateste in limita celor 2 luni.Totusi,nu am inteles,se poate reincredita pe perioada determinata sau nu?Iar daca nu,in cazul in care situatia mea s-a imbunatati,as avea sanse sa-mi recuperez copilul?Va multumesc
#-o nu inteleg despre ce vorbiti....:confused: ce sa recuperati?copilul? dar ce e, masina, unealta, obiect??? din pacate aveti un fel de gandire total inadecvat pentru o mama....:stunned:
Nu, nu se poate ce doriti dumneavoastra...:hammer:
delia_cj a scris:
Totusi,nu am inteles,se poate reincredita pe perioada determinata sau nu?Iar daca nu,in cazul in care situatia mea s-a imbunatati,as avea sanse sa-mi recuperez copilul?

Instanta nu poate incredinta/reincredinta copilul pentru o perioada determinata. Incredintarea/reincredintarea se stabileste de catre instanta daca de la data incredintarii copilului, au intervenit imprejurari noi care fac o situatie mai favorabila copilului daca acesta ar fi reincredintat celuilalt parinte.
Nu va puteti juca cu acest copil, acum imi este bine si il cresc, peste o luna il dau sotului pentru un an si apoi iar il iau pentru ca m-am angajat sau pentru ca am conditii mai bune de trai. Dupa cateva luni, daca veti fi data afara din serviciu, o luati de la capat...asa ceva nu se poate. Copilul dv. nu este o minge care se paseaza in terenul advers de cate ori aveti dv. chef...va rog sa ma scuzati pentru aceste cuvinte, dar nu pot sa ma exprim altfel pentru a intelege situatia la care dv. doriti un raspuns. In mesajul anterior eu am incercat sa va explic ce se poate face in situatia dv. si sa va ganditi la consecintele unei astfel de actiuni...dar, ori nu ati citit cu atentie, ori ati citit dar nu ati inteles...

Cu privire la a doua intrebare, raspunsul vi-l poate da un avocat la acel moment, (in functie de aceleasi criterii mentionate mai sus pentru reincredintare), respectiv dupa admiterea cererii de reincredintare a minorului catre tata, numai dupa un interval de timp veti putea face o astfel de cerere care trebuie sa fie motivata si nu la o luna de la reincredintare... ;)
Fetita ce parere are despre asta? Ar vrea sa stea un an la tata? Si am inteles bine, tatal ar refuza sa o ia fara o hotarare judecatoreasca?
Nu este posibila reincredintarea minorului pt o perioada determinata.Sau, se poate discuta despre ipoteza in care pe perioada cererii de reincredintrare sa se ceara pe cale de ordonanta presedintiala reincredintarea minorului pt motive temeinice pana la finalul procesului de fond.
Probabil ca ati auzit de incredintarea pe perioada determinata in timpul procesului de divort pe cale de ordonanta presedintiala.Ipoteza ar putea fi aceeasi.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor prin ordin prezidential lumi71 lumi71 In urma unui proces de divort copilul minor a fost incredintat tatalui iar mamei i s-a stabilit de plata pensie de intretinere. Ulterior, tatal a parasit ... (vezi toată discuția)
Copil refuzat de tatal caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca maria_ba maria_ba Buna ziua, Am o situatie speciala si as vrea sa stiu care imi sunt alternativele. Copilul minor a fost incredintat tatalui prin hotarare judecatoreasca. ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil ionescudana ionescudana Buna ziua, Am un copil in urma unei relatii de concubinaj. Copilul a fost recunoscut de tatal lui. Daca tatal este de acord sa am incredintarea copilului ... (vezi toată discuția)