delia_cj a scris:
Totusi,nu am inteles,se poate reincredita pe perioada determinata sau nu?Iar daca nu,in cazul in care situatia mea s-a imbunatati,as avea sanse sa-mi recuperez copilul?
Instanta nu poate incredinta/reincredinta copilul pentru o perioada determinata. Incredintarea/reincredintarea se stabileste de catre instanta daca de la data incredintarii copilului, au intervenit imprejurari noi care fac o situatie mai favorabila copilului daca acesta ar fi reincredintat celuilalt parinte.
Nu va puteti juca cu acest copil, acum imi este bine si il cresc, peste o luna il dau sotului pentru un an si apoi iar il iau pentru ca m-am angajat sau pentru ca am conditii mai bune de trai. Dupa cateva luni, daca veti fi data afara din serviciu, o luati de la capat...asa ceva nu se poate. Copilul dv. nu este o minge care se paseaza in terenul advers de cate ori aveti dv. chef...va rog sa ma scuzati pentru aceste cuvinte, dar nu pot sa ma exprim altfel pentru a intelege situatia la care dv. doriti un raspuns. In mesajul anterior eu am incercat sa va explic ce se poate face in situatia dv. si sa va ganditi la consecintele unei astfel de actiuni...dar, ori nu ati citit cu atentie, ori ati citit dar nu ati inteles...
Cu privire la a doua intrebare, raspunsul vi-l poate da un avocat la acel moment, (in functie de aceleasi criterii mentionate mai sus pentru reincredintare), respectiv dupa admiterea cererii de reincredintare a minorului catre tata, numai dupa un interval de timp veti putea face o astfel de cerere care trebuie sa fie motivata si nu la o luna de la reincredintare... ;)