Buna ziua! Sunt Dir.ec in cadrul unei institutii publice. Directorul general a incercat in nenumarate randuri sa-mi "forteze mana" cum s-ar spune , sa semnezanumite documente. Am refuzat, am fost amenintat, am fost injurat! Nu am mai suportat situatia si mi-am dat demisia. In contextul in care, comportamentul Dir. gen. a frizat orice limita a bunului simt, am considerat ca nu mai pot efectua, din p.d.v moral, preavizul de 45 de zile.Oare legislatia in vigoare , te obliga sa suporti mojiciile unora, intro institutie a statului inca 45 de zile?
Sa cereti despagubiri ? La ce ? Si de la cine din moment ce v-ati dat demisia ? Sunteti in afara CCM.Fiind sector public, aveati si un for superior unde ati fi putut sa reclamati aspectele pe care ni le-ati prezentat. Se putea initia si un flagrant fiind vorba de semnat acte suspecte sau in afara legii, se puteau face inregistrari.Deocamdata, nu aveti cutitul si furculita in mana pentru a cere despagubiri. Sunteti la mana angajatorului daca accepta demisia sau dispune desfacerea contractului de munca disciplinar, asa cum v-a informat d-na av.Ofelia Teodorescu. Cum dovediti ca demisia dvs. a fost fortata si nu benevola, nerespectand termenul de preaviz ? Nu vreti sa ajungeti nici in instanta unde va trebui sa aduceti probe la acuze. Va ganditi sa gasiti intelegere . Succes !
Sunteți funcționar public sau personal contractual? Vă întreb pentru că într-o instituție publică funcția de director ar trebui să fie o funcție publică de conducere.
1. Angajarea raspunderii patrimoniale a angajatorului se poate face in termen de 3 ani , chiar si daca nu mai este salariat.
2. Demisia nu se aproba/accepta de catre un angajator. Acesta ia la cunostinta de vointa unilaterala a salariatului de a inceta raportul de munca.
3. Inregistrarile nelegale nu au nicio valoare juridica.
Conform art. 74 din Codul civil, sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
...
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
....
Revin la subiectul initial! Dupa depunerea demisiei in data de 14.04.2014, in data de 25.04.2014, primesc adresa scrisa, prin care, in data de 05.05.2014 , sunt chemat la comisia de disciplina. M-am prezentat, am relatat motivele pt care nu am mai efectuat preavizul, jignirile, ofensele cat si martorii discutiilor tendentioase. Am solicitat Comisiei de disciplina sa ceara lamuriri scrise martorilor. La sfarsitul sedintei de cercetare, angajatorul nu a incheiat p.v de sedinta, pe care trebuia sa-l semnez si eu. In data de 07.05.2014, primesc decizie de desfacere a contractului de munca cu data de 15.04.2014, la demisie prin intelegere amiabila intre parti. Este legal tot acest circ? Daca mi-au incheiat cu 15.04, acceptand demisia, cum sunt convocat pe 05.05 la Comisia de disciplina si cum imi comunici Decizia ? Ce-i de facut in acest caz, pt ca eu consider abuz de functie si bataie de joc......