avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuire decizie recurs care evoca fondul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuire decizie recurs care evoca fondul

intr-o cauza avand ca obiect revizuire decizie recurs pronuntata potrivit 304 indice 1 cpc, ( adica fara drept de apel ..cu recurs devolutiv- e pentru prietenul meu theemis asta :D ) instanta admitand recursul paratilor avea obligatia:
1. sa analizeze ,otivele de casare si admitand in tot
2. sa rejudecande cererea mea de chemare in judecata


-sunt cele doua aspecte chestiuni distincte desi se regasesc in aceeasi decizie?
-instanta de recurs, desfiintand in tot sentinta instantei de fond avea obligatia sa se pronunte pe toate motivele de nulitate invocate pe cererea de chemare in judecata?
-m-as incadra la 322 pct 2 din vechiul cod cum ca instanta a dat mai putin decat s-a cerut pe eventuala mea cerere de revizuire in situatia in care s-a pronuntat doar pe un motiv de nulitate din patru?

precizez ca am avut un capat de cerere privind constatarea nulitatii cu patru motive, eu recl fond admis, recurs admis
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
ContSters305985, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters305985 , utilizator 19:23, 4 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
:rofl:


2. Dar daca instanta nu s-a pronuntat pe toate motivele, ci doar pe un singur motiv, nu se poate cere revizuirea hotararii conform art. 322, pct. 2 din Codul de procedura civila.

In baza art. 322, pct. 2 din Codul de procedura civila se poate cere revizuirea unei hotarari data de o instanta de recurs atunci cand evoca fondul daca instanta s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut, ori s-a dat mai mult decat s-a cerut. Insa ,,lucru cerut”, asa cum am mai spus, se refera la cererea privind constatarea nulitatii.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Deschid acest topic ca fiind o provocare pentru toti cei ce cunosc procedura judecatii cererilor de revizuire in vcpc (gabriela pintea, freeelis, stoica ioana, lascoschi sa) FRD FRD Plecand de la art 322 alin 1 pct 5 in coroborare cu art 326 alin 1 din VCPC si avand in vedere si prevederile art 137 din acelasi cod. Avem urmatoarea ... (vezi toată discuția)