avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal contraventional intocmit de o persoana ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal contraventional intocmit de o persoana juridica de drept privat pentru sanctionarea unei fapte cu privire la circulatia pe drumurile publice.

Buna ziua.
Cat de legal este un proces verbal contraventional intocmit de o persoana juridica de drept privat ?
Si cum poate fi atacat ?
Este vorba de un proces verbal intocmit de o societate comerciala ce aplica sanctiuni contraventionale ca avertisment si complementare de imobilizare autoturisme pentru diferite abateri constatate in circulatia pe drumurile publice de catre aceasta persoana juridica, fiind imputernicita de primarie in acest sens, efectuand astfel acte de comert si obtinand venituri si profituri in functie de numarul autoturismelor imobilizate pentru care solicita si taxa de deblocare.
Si inca o intrebare... Procesul verbal contraventional in sine, poate fii obiect al exceptiei de nelegalitate ca si act administrativ individual ? Adica daca poate fi ridicata o exceptie de nelegalitate in cursul plangerii contraventionale, intrucat procesul verbal contraventional cu pricina este nelegal (este contrar OG195/2002) si sa se obtina astfel anularea lui...
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)
Se poate declara un pv nul daca nu sunt completate corect unele date din el? DragosS01 DragosS01 Buna seara. In urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul auto. Nu am semnat PV de constatare si acesta mi-a fost adus acasa prin Posta. Pe procesul ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)